Lyon steviger op kop en Toulouse naar derde stek

Olympique Lyon en Toulouse deden wat op papier mocht worden verwacht. De topploegen rekenden af met de twee laagst geklasseerde clubs in de Ligue 1.

Olympique Lyon-Le Havre 3-1Olympique Lyon verstevigde de koppositie dankzij een nagenoeg probleemloze thuiszege op Le Havre. De zevenvoudig kampioen speelde niet sterk, maar dat was niet nodig tegen de hekkensluiter van de Ligue 1. Na een half uur opende Ederson (foto) de score door de bal langs doelman Christophe Revault te tikken. Vlak voor rust rondde Abdulkader Keita beheerst af voor de 2-0. Juninho maakte er een kwartier voor tijd 3-0 van met een vrije trap vanaf 35 meter. Op dat moment speelde l'OL al met tien man na een geelrode kaart voor verdediger John Mensah. FC Sochaux-Toulouse 1-2Toulouse kwam sterk terug na een vroege achterstand bij Sochaux, ook al was de thuisploeg de betere van de twee. Al na twaalf minuten had Rabiu Afolabi de thuisploeg op 1-0 gezet. Maar in de 33ste minuut zorgde Jacques Faty met een eigen goal voor de gelijkmaker. Topscorer André-Pierre Gignac produceerde halverwege de tweede helft de beslissende treffer. De spits van Toulouse verraste doelman Teddy Richert door de bal vanuit zeer moeilijke hoek in het doel te schieten. Het was zijn vijftiende treffer in deze competitie, waarmee hij topscorer van Frankrijk is.

Lyon is koploper met 49 punten, vier meer dan nummer twee Paris Saint-Germain. Toulouse is derde met 44 punten. Sochaux is voorlaatste met twintig punten en Le Havre is hekkensluiter met vijftien punten.