Lukaku: 'Ik wist ook niet waar mijn actie zou eindigen'

Reacties

Romelu Lukaku heeft wellicht wel zijn meest memorabele wedstrijd voor Everton achter de rug. De spits hielp zijn club zaterdag hoogstpersoonlijk voorbij zijn voormalige werkgever Chelsea in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi.

Lukaku: 'Ik wist ook niet waar mijn actie zou eindigen'

In een wedstrijd waarin Diego Costa zijn zelfbeheersing verloor en rood kreeg, schitterde collega-spits Lukaku. En dat tegen de club die hem naar Everton liet vertrekken. De Belg, die het duel besliste met twee goals (2-0), beleefde een onvergetelijke avond op Goodison Park. Vooral zijn openingsdoelpunt was van ongekende klasse.

'Dit was denk ik mijn mooiste goal ooit', aldus de nog altijd maar 22-jarige aanvaller op de clubsite. 'Ik wist ook niet waar mijn actie zou eindigen, maar opeens was ik in het strafschopgebied. Ik zag dat Cahill zijn rug naar mij toedraaide en toen wist ik dat ik naar mijn linkervoet moest gaan.'

De goals tegen de Londenaren kwamen niet als een verrassing. Lukaku is bezig aan een ijzersterk seizoen. De Rode Duivel scoorde al achttien keer in de Premier League en is van onschatbare waarde voor The Toffees, weet ook manager Roberto Martínez. 'Zijn eerste goal was er een om nooit te vergeten.'

Lukaku zelf kan niet wachten op de halve finale. Het FA Cup-toernooi is voor Everton een uitgelezen mogelijkheid het seizoen glans te geven. De twaalfde plaats in de competitie stemt namelijk tot weinig tevredenheid. 'We zijn vaak dichtbij geweest, maar nu hebben we nog maar 180 minuten te gaan. Het geloof is er, het is aan ons om het waar te maken. We hebben een sterk team en als wij een goede dag hebben, dan zijn we bijna niet te verslaan', aldus de matchwinner, die wil schitteren op Wembley, waar de halve finale op het programma staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.