Hiddink: 'Met Diego Costa naar Anger Management kijken'

Reacties

Manager Guus Hiddink weigerde Diego Costa af te vallen, na de uitschakeling van Chelsea in de FA Cup tegen Everton (2-0). De spits liet zich in de slotfase gaan ten opzichte van Gareth Barry.

Hiddink: 'Met Diego Costa naar Anger Management kijken'

Costa zocht de confrontatie met Barry en leek de Everton-middenvelder zelfs in zijn nek te bijten, met een tweede gele kaart tot gevolg. Het was niet voor het eerst dat de Spaanse international zijn emoties niet in bedwang kon houden. 'Misschien moet ik de film Anger Management maar eens met hem kijken', grapte Hiddink na afloop.

'Maar ik heb het incident niet gezien. Ik kan er nu geen oordeel over vellen, maar ik heb wel het idee dat de spelers van Everton echt naar Diego op zoek waren. De scheidsrechter hoeft hem van mij niet te verdedigen, maar hij moet wel weten wat er op het veld allemaal gebeurt', ging Hiddink verder.

De uitschakeling in de FA Cup betekent dat Hiddink een dramatische week beleeft met Chelsea, want midweeks werden The Blues al in de Champions League geëlimineerd door Paris Saint-Germain. Hiddink beaamt dat zijn ploeg weinig meer heeft om voor te spelen. 'We moeten onze eer verdedigen en voor het publiek voetballen', sprak hij.

Hiddink ontkende dat de uitschakelingen een smet vormen op zijn blazoen bij Chelsea. 'De belangrijkste taak was om uit de gevarenzone te geraken. Toen ik hier kwam stonden we zestiende en nu staan we tiende.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.