Luis Enrique vertrekt na dit seizoen bij Barcelona

Reacties

Luis Enrique (46) vertrekt na dit seizoen bij Barcelona. Dat heeft de Spaanse trainer zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie na afloop van het competitieduel met Sporting Gijón (6-1).

Luis Enrique vertrekt na dit seizoen bij Barcelona

'Ik zal volgend seizoen niet de trainer van Barcelona zijn', zei Luis Enrique, wiens contract komende zomer afloopt. 'Ik heb rust nodig. Ik wil de club bedanken voor het vertrouwen en de spelers voor hun inzet en professionalisme.' Even daarvoor had de oud-international zijn besluit kenbaar gemaakt aan de spelersgroep.

De positie van Luis Enrique kwam verder ter discussie te staan na de 4-0 nederlaag in de achtste finale van de Champions League tegen Paris Saint-Germain. Voorzitter Josep Maria Bartomeu sprak vervolgens het vertrouwen uit in zijn coach. Ook de spelersgroep liet weten achter hem te staan.

Onder leiding van de oud-speler van de Catalanen won Barcelona de afgelopen twee seizoenen bijna alles wat er te winnen viel: twee landstitels, twee keer de Copa del Rey, de Spaanse Super Cup, de Champions League, de Europese Super Cup en het WK voor clubs. Dit seizoen begon het huwelijk echter scheurtjes te vertonen.

Omdat Barcelona al in de achtste finale van de Champions League dreigt te worden uitgeschakeld en Real Madrid in de titelstrijd lang een grote voorsprong had, waren Spaanse media al begonnen met het speculeren over een opvolger. De namen die circuleren: Jorge Sampaoli, Ernesto Valverde, Eusebio en Ronald Koeman.

Bartomeu wilde woensdagavond nog niet op de zaken vooruit lopen. 'We accepteren het besluit van Luis Enrique', reageerde de voorzitter van Barça. 'Hij is een geweldige coach geweest. Nu moeten we zijn periode op de best mogelijke manier afsluiten.' Pas op 1 juli zal bekend worden wie de opvolger van Luis Enrique wordt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.