Luis Enrique: 'Suarez is onvervangbaar'

Reacties

Barcelona-trainer Luis Enrique dankte 'de onvervangbare' Luis Suarez in een wedstrijd waarin Javier Mascherano na zestien jaar in de voetsporen van Patrick Kluivert trad.

Luis Enrique: 'Suarez is onvervangbaar'

Volgens Luis Enrique is de Uruguayaan meer dan alleen een goalgetter. 'Hij is onvervangbaar, ook als hij niet scoort', zei de Barcelona-coach na de wedstrijd tegen Eibar, waarin Suarez met een hattrick het verschil maakte (3-1).

Suarez had het adequate antwoord op het spel van Eibar, dat in Camp Nou de grenzen van het toelaatbare opzocht. 'We proberen de scheidsrechter te helpen', zei de voormalig Ajacied. 'Maar je houdt het idee over dat zij naar alles kunnen schoppen wat ze willen zonder gele kaarten en wij er meteen eentje kregen bij de eerste overtreding.'

Sterker nog, Barcelona eindigde het duel met tien man na de uitsluiting van Mascherano. De verdediger kreeg in de 83ste minuut een directe rode kaart wegens commentaar op de leiding. De assistent had te veel moeten ontgelden, zo oordeelde arbiter Carlos del Cerro Grande.

Met zijn uitsluiting volgde Mascherano het slechte voorbeeld dat Patrick Kluivert in 1999 in Camp Nou had gegeven. De toenmalig Oranje-international was zestien jaar geleden de laatste speler van Barcelona die in een competitieduel in Camp Nou vanwege commentaar op de leiding direct rood kreeg.

'Het zou slecht nieuws zijn als Mascherano voor vier duels wordt geschorst', zei Luis Enrique, die niet anders kan dan afwachten wat de tuchtcommissie oordeelt. 'Javier heeft gezegd dat hij het tegen zichzelf zei en niet tegen de assistent.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.