Luis Enrique: 'Pijnlijk verlies dat niet bij Barça past'

Reacties

Luis Enrique constateerde dat het Barcelona tegen Málaga (0-1) ontbrak aan creativiteit en daadkracht voor het doel van de tegenstander. De trainer van de Catalaanse grootmacht, die de laatste weken zo op dreef was, hoopt dat het om een incident gaat en weigerde Dani Alves de schuld te geven van de nederlaag.

Luis Enrique: 'Pijnlijk verlies dat niet bij Barça past'

Barcelona had al elf duels op rij gewonnen en de laatste zes competitiewedstrijden 26 keer gescoord, maar daar was zaterdagmiddag weinig van terug te zien. 'Dat was niet onze beste dag', zei Luis Enrique met gevoel voor understatement. 'Elke aanval strandde in de eindfase. We waren totaal niet effectief. En dan gebeurt er wat er nu gebeurde.'

Het verrassende verlies tegen Málaga komt Barça mogelijk niet alleen duur te staan in de titelrace met Real Madrid – dat zondag de voorsprong kan vergroten tot vier punten - maar zorgt er ook voor dat de nummer twee van Spanje in mineur afreist naar Engeland voor de uitwedstrijd van dinsdag tegen Manchester City in de achtste finale van de Champions League.

De cijfers beschrijven het gebrek aan doelgerichtheid van Barcelona feilloos: ondanks liefst 48 voorzetten en 73 procent balbezit van de Catalanen hoefde Málaga-doelman Carlos Kameni slechts vier reddingen verichten. 'Ik mag hopen dat dit een incident was. Dit is in ieder geval een resultaat dat pijn doet en totaal niet bij ons past. Maar we moeten accepteren dat deze nederlaag misschien wel verdiend is', aldus Luis Enrique, die het uitduel met City als een mogelijkheid ziet de zure nasmaak snel weg te spoelen.

Zondebok
Barcelona had de eerste nederlaag sinds 4 januari (0-1 tegen Real Sociedad) niet alleen te danken aan het slechte aanvalsspel, Dani Alves stond met een fout aan de basis van de Málaga-goal van Juanmi. Luis Enrique weigerde de Braziliaanse back, die zijn aflopende contract nog niet heeft verlengd, als zondebok aan te wijzen. 'Het hele team heeft fouten gemaakt, en de trainer voorop. Ik zal nooit één speler eruit pikken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.