Barcelona bijt zich stuk op taaie defensie Málaga

Reacties

Málaga heeft het de laatste weken onklopbare Barcelona op eigen veld een halt toegeroepen. Barça kwam een vroege tegengoal niet te boven en moet daarom vrezen dat het de ingelopen achterstand op Real Madrid dit weekend weer groter ziet worden: 0-1.

Barcelona bijt zich stuk op taaie defensie Málaga

Málaga reisde af naar Camp Nou in de wetenschap dat het de laatste twee duels in de Primera División zelf had verloren van Levante (1-4) en Espanyol (0-2), terwijl Barcelona al elf officiële wedstrijden op rij had gewonnen. Trainer Luis Enrique lag daarmee op koers om het persoonlijke record van zijn voorganger Pep Guardiola te verbeteren, maar het bleef zaterdagmiddag bij een evenaring.

De club van Nordin Amrabat, die ontbrak door een schorsing, kwam er via de counter regelmatig gevaarlijk uit en gaf achterin verrassend genoeg nauwelijks iets weg. En dat terwijl de Catalaanse grootmacht in de laatste zes competitieduels alleen al 26 keer had gescoord en de ontketende Lionel Messi in die serie elf keer doel trof.

Juanmi opende al in de zevende minuut de score. Jordi Alba en Dani Alves komen te laat.
Juanmi opende al in de zevende minuut de score. Jordi Alba en Dani Alves komen te laat.

Ook de 27-jarige Argentijn was niet in staat de taaie Andalusische defensie te kraken. Het aantal open kansen dat Barcelona creëerde was op één hand te tellen, waardoor een foute terugspeelbal van Dani Alves in de zevende minuut de Blaugranas fataal werd. Juanmi pakte het cadeautje van de Braziliaanse back dankbaar uit.

Het betekende niet alleen dat Barcelona voor het eerst sinds 4 januari (0-1 tegen Real Sociedad) weer eens verloor, maar ook dat Atlético Madrid later deze avond thuis tegen Almería het gat kan verkleinen tot drie punten en dat koploper Real Madrid zondagavond de marge op bezoek bij Elche weer kan vergroten tot vier punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.