Löw opgelucht: 'Van die duels die je moet overleven'

Reacties

Joachim Löw haalde opgelucht adem na de nipte zege op Algerije. De Duitsers hadden in de achtste finale een verlenging nodig om de laatste Afrikaanse deelnemer aan de kant te zetten: 2-1.

Löw opgelucht: 'Van die duels die je moet overleven'

'Een enorme opluchting', zo verwoordde de Duitse bondscoach zijn emoties in de Duitse pers. 'Maar dit was een overwinning gebaseerd op doorzettingsvermogen. Voor rust was het niet goed van onze kant, maar in de tweede helft was het beter. Al hadden we beter moeten omspringen met onze kansen.'

Toch kon Duitsland in de reguliere speeltijd niet scoren. Daarom bracht Löw invallers André Schürrle en Sami Khedira. 'En zij maakten het verschil', was Löw lovend. Schürrle maakte op fraaie wijze – achter zijn standbeen langs, al dan niet bewust – het openingsdoelpunt en de Real Madrid-middenvelder zorgde voor nieuwe energie bij Die Mannschaft.

Löw beseft dat overwinningen als deze ertussen zitten op de weg naar een eventuele wereldtitel. 'Dit zijn van die duels die je moet overleven', was zijn veelzeggende commentaar. In de kwartfinale wacht Duitsland nu een ontmoeting met Frankrijk.         

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.