VI Live: Duitsland knikkert laatste Afrikaanse ploeg eruit

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het WK op de voet volgt.

VI Live: Duitsland knikkert laatste Afrikaanse ploeg eruit

00.33 uur: EINDSTAND DUITSLAND - ALGERIJE 2-1
Precies een minuut had Algerije om ook nog de 2-2 te forceren, maar zover kwam het niet. Algerije is moegestreden, maar mag toch trots zijn. Duitsland heeft De Woestijnvossen met veel moeite aan de kant gezet en wacht nu een kwartfinale tegen Frankrijk. Daarmee is ook de laatste Afrikaanse ploeg uit het toernooi.

00.31 uur: TOCH NOG SPANNEND??
De aansluitingstreffer valt toch nog binnen. Abdelmoumene Djabou knalt raak. Wordt het een miraculeuze ontsnapping?

00.28 uur: ÖZIL NEEMT LAATSTE SPANNING WEG
Het is beslist! In de rebound knalt Mesut Özil de bal binnen. Duitsland gaat naar de kwartfinale en de droom van de Algerijnen is in duigen: 2-0.

00.18 uur: SCHWEINIE NAAR DE KANT
Niet helemaal ongeschonden gaat Bastian Schweinsteiger naar de kant. Zijn vervanger is Christoph Kramer.

00.15 uur: ALGERIJE HEEFT NOG EEN KWARTIER
Algerije heeft afgetrapt voor de tweede helft van de verlenging. Een goal is nodig om penalty's af te dwingen. Maar dan moet wel Manuel Neuer gepasseerd worden. Laat hij nou aan een uitstekend optreden bezig zijn.

00.06 uur: BIJNA 1-1
Daar was het bijna gelijk! Na een corner valt de bal voor de voeten van Mehdi Mostefa, hij schiet maar net naast.

23.58 uur: GOAL DUITSLAND
Daar voetbal je dan negentig minuten voor: om binnen twee minuten in de verlenging op achterstand te komen. De Duitsers straffen balverlies van Aissa Mandhi af. André Schürrle tikt op fraaie wijze binnen: achter het standbeen. Waar doet die goal aan denken? Inderdaad, de Algerijn Rabah Madjer.

23.50 uur: VERLENGEN!
Kansjes voor Philipp Lahm en Bastian Schweinsteiger ten spijt, de ploegen gaan verlengen. De stunt zit er nog in voor Algerije, dat het favoriet Duitsland verrassend moeilijk maakt. Ondanks het gebrek aan goals is het zeker vermakelijk!

23.43 uur: VERMAKELIJK
Is dit ingestudeerd? Ha! Bij een vrije trap wil Thomas Müller over de bal heen stappen, maar hij struikelt net voordat hij bij het speeltuig is. Alsof er niets gebeurd is, staat hij op en loopt hij door om... even later buitenspel te staan. Klasse Thomas! Zou dat de bedoeling geweest zijn??? Dan is het briljant bedacht, maar een waardeloze uitvoering. Müller komt overigens goed weg zonder kaart voor deze schwalbe... Aan de reacties van de andere spelers te zien, lijkt het ingestudeerd.

23.37 uur: SLOTOFFENSIEF
Is dit de start van het Duitse slotoffensief? Opnieuw een grote kans voor Thomas Müller. Dit keer schuift hij na een weergaloze aanname naast en hoeft M'Bolhi eens niet in te grijpen. Nog altijd 0-0 dus.

23.36 uur: WAT EEN KANS!!!
Thomas Müller wat doe je?! Een vrije kopkans... Maar de Duitser gunt Raïs M'Bolhi een heldenrol. Wat een goede redding! Ook de rebound gaat er niet in. M'Bolhi lijkt onpasseerbaar vandaag.

23.35 uur: DAAR ZIJN DE DUITSERS WEER
Het was even wachten, maar daar was weer een kans voor Duitsland. Het voorbereidende werk is van Thomas Müller. Bastian Schweinsteiger kopt net naast.

23.30 uur: FEGHOULI
Daar meldt Algerije zich weer eens. En direct maar twee keer. Een schotje van Sofiane Feghouli wordt gevolgd door een poging van Islam Slimani. Een stunt zit er dus nog altijd in.

23.26 uur: NEUER
En weer is Manuel Neuer bij een diepe bal ver uit zijn goal. Het lijkt wel alsof de Duitse doelman het niet leuk vindt binnen de lijnen van zijn zestienmetergebied. Maar het moet gezegd: hij grijpt iedere keer goed in.

23.25 uur: HET BLOEDT DOOD
Duitsland begint goed aan de tweede helft, maar het laatste kwartier is niet echt vermakelijk. Shkodran Mustafi moet naar de kant. Zonder tegenstander in de buurt schiet het in zijn lies. Sami Khedira is zijn vervanger.

23.10 uur: BIJNA 1-0
Duitsland wordt steeds gevaarlijker. Nu is Philipp Lahm dicht bij 1-0. Via de vingertoppen van Raïs M'Bolhi verwijnt de bal net over. De sluitpost van Algerije is bezig aan een prima optreden.

23.04 uur: INVALLER GEVAARLIJK
André Schürrle is in zijn eerste minuten van de wedstrijd direct gevaarlijk. Zijn gesmoorde schot gaat maar net naast. Uit de daaropvolgende corner betekent een kopbal van Shkodran Mustafi bijna het openingsdoelpunt, maar hij knikt de bal in de handen van Raïs M'Bolhi.

22.47 uur: RUSTSTAND 0-0
Beide ploegen krijgen kansen, maar gescoord is er nog niet. Er wacht een spannende tweede helft.

22.40 uur: GROOTSTE KANS DUITSLAND
Doelman Raïs M'Bolhi moet een rebound toestaan op een schot van Toni Kroos en Mario Götze krijgt daardoor een grote kans. M'Bolhi herstelt zich echter en houdt zijn doel schoon. Het gaat op en neer in Porto Alegre.

22.39 uur: WEER SCHRIK VOOR DUITSLAND
Een van richting veranderd schot van Mehi Mostefa hobbelt bijna de Duitse goal in... Algerije is gretig, maar heeft nog niet kunnen scoren.

22.30 uur: GELIJK OP
Duitsland mag dan wat meer de bal hebben, de Algerijnen komen er af en toe gevaarlijk uit in de tegenstoot. Nogmaals: Duitsland heeft het niet gemakkelijk.

22.18 uur: WEER EEN KANS ALGERIJE
Duitsland gaat het niet cadeua krijgen vanavond. Dit keer schiet Islam Slimani maar net voorlangs! Algerije legt de Duitsers het vuur aan de schenen. Gaat dit de eerste echte stunt in de achtste finale worden?

22.16 uur: GOAL AFGEKEURD
De schrik slaat de Duitse fans om het hart. El Arabi Soudani kopt raak, maar de goal wordt terecht afgekeurd vanwege buitenspel door arbiter Sandro Ricci.

22.13 uur: KNAL SCHWEINSTEIGER
Daar ook de eerste mogelijkheid voor de Duitsers. Een afstandsknal van Bastian Schweinsteiger. Doelman Raïs M'Bolhi doet het wat onorthodox door de bal omhoog te slaan, maar vangt daarna wel.

22.09 uur: EERSTE KANS ALGERIJE
Daar was een kans voor El Arabi Soudani. Manuel Neuer was ver uit zijn doel, maar kon de bal met een sliding tot corner verwerken. Duidelijk is dat Algerije zich niet zomaar opzij laat zetten.

22.00 uur: AFTRAP
Er is afgetrapt in Porto Alegre! Dit duel staat voor de Algerijnen volledig in het teken van wraak. Tijdens het WK in 1982 was Algerije verrassend te sterk voor West-Duitsland (2-1), maar in de laatste groepswedstrijd gooiden Die Mannschaft  en Oostenrijk het op een akkoordje. Algerije had een dag eerder al tegen Chili gespeeld (3-2 winst), zodat de Duitsers vooraf wisten dat bij een 1-0 zege zowel zij als de Oostenrijkse buren zich zouden plaatsen. Prompt opende Horst Hrubesch al vroeg de score, waarna beide ploegen in de resterende vijf kwartier op gênante wijze de bal rondspeelden zonder nog enig initiatief te nemen. De Algerijnen moesten machteloos toezien hoe zij op doelsaldo de tweede ronde misliepen. Sinds die middag, ook wel Het Schandaal van Gijón genoemd, worden de afsluitende pouleduels gelijktijdig gespeeld. In Algerije ging het de laatste dagen nergens anders over. Joachim Löw wilde niets weten van krachttermen als 'wraak' of 'revanche' en wil simpelweg zijn status als favoriet waarmaken.

20.56 uur: DUITSLAND BEGINT MET MUSTAFI IN PLAATS VAN HUMMELS
Duitsland treedt in de achtste finale tegen Algerije aan zonder Mats Hummels. De centrumverdediger is ziek achtergebleven in het hotel. In zijn plaats speelt Shkodran Mustafi. Bastian Schweinsteiger krijgt op het middenveld de voorkeur boven Sami Khedira.

De opstellingen
Duitsland: Neuer; Mustafi, Mertesacker, Boateng, Höwedes; Lahm, Schweinsteiger; Özil, Kroos, Götze; Müller.
Algerije: M'Bolhi; Mandi, Belkalem, Halliche, Ghoulam; Lacen, Mostefa; Feghouli, Soudani, Taider; Slimani.

19:52 uur: EIGEN DOELPUNT MAAKT EINDE AAN NIGERIAANSE HOOP
Nigeria was al verslagen, maar door een eigen doelpunt van verdediger Joseph Yobo wordt het ook nog 2-0 voor Frankrijk. Vlak daarna is het ook afgelopen. De ploeg van Didier Deschamps plaatst zich (met moeite, dat wel) voor de kwartfinale. Daarin gaat het spelen tegen de winnaar van het duel tussen Duitsland en Algerije, die later vanavond (22.00 uur) tegen elkaar spelen.

19.36 uur: POGBA ZET FRANKRIJK OP VOORSPRONG
De kans voor Benzema bleek de aanzet tot een periode van flink Frans overwicht. Uiteindelijk is het Paul Pogba die de Fransen op 1-0 zet tegen Nigeria. Een corner kan maar half worden verwerkt door keeper Vincent Enyeama, die onder de bal doorspringt. Pogba kan vervolgens simpel de 1-0 binnenkoppen. Plaatst Frankrijk zich hierdoor voor de kwartfinale?

19.27 uur: BENZEMA ZIET INZET UIT DOELMOND GEHAALD WORDEN
Net op het moment dat Nigeria bloed lijkt te ruiken en wat meer begint aan te dringen, is het Frankrijk dat een levensgrote kans krijgt. Karim Benzema duikt ineens voor keeper Vincent Enyeama op, maar raakt de doelman. Hij krijgt de bal vervolgens tegen zijn been, maar ook die onbedoelde rebound gaat er niet in.

19.12 uur: MATUIDI MAG ZIJN HANDEN DICHTKNIJPEN MET GEEL
Oef! Een even spijkerharde als smerige overtreding van Frankrijk-middenvelder Blaise Matuidi wordt bestraft met slechts geel. Hij mist de bal volledig en stampt Ogenyi Onazi op zijn onderbeen. De Nigeriaan gaat met de brancard van het veld. Frankrijk staat nog met elf man, maar dat had absoluut anders moeten zijn.

19.03 uur: FRANKRIJK ZET DE TWEEDE HELFT IN GANG
Wil Frankrijk de kwartfinale halen, dan zal het in de tweede helft vol aan de bak moeten. Nigeria was voor rust zeker niet de mindere, eens kijken hoe dat in de tweede helft is. Frankrijk heeft afgetrapt voor de tweede helft.

18.47 uur: RUST IN BRASÍLIA
Na 45 minuten zonder doelpunt zoeken de beide teams de kleedkamer op. Frankrijk heeft moeite met Nigeria, al zijn de kansen redelijk eerlijk verdeeld. Het afgekeurde doelpunt van Emmanuel Emenike kan worden weggestreept tegen de onbenut gelaten mogelijkheid voor Paul Pogba.

18.18 uur: DOELPUNT NIGERIA AFGEKEURD
De voorzet is van Ahmed Musa, de afronding van Emmanuel Emenike. Maar het Nigeriaanse doelpunt kan geen goedkeuring wegdragen van de arbitrale leiding; buitenspel.

18.00 uur: AFTRAP IN BRASÍLIA
Wie wordt na Brazilië, Colombia, Nederland en Costa Rica de vijfde kwartfinalist? Frankrijk begint als favoriet dankzij de sterke groepsfase. Maar kan Nigeria voor een verrassing zorgen en daarmee de Afrikaanse eer hoog houden?

De aanstelling van scheidsrechter Mark Geiger is een slecht voorteken voor Frankrijk. In de twee eerdere WK-duels onder leiding van de Amerikaan verloren de Europeanen; Colombia-Griekenland 3-0 en Chili-Spanje 2-0.

16.55 uur: OPSTELLINGEN BEKEND
Over ruim een uur begint in Brasilia de vijfde achtste finale. Frankrijk en Nigeria strijden dan om een plek in de kwartfinale. Bij de Fransen is Mamadou Sakho niet op tijd hersteld om in de basis te beginnen. Hij wordt vervangen door Laurent Koscielny. Ook Mathieu Valbuena, Patrice Evra en Olivier Giroud keren terug in de basiself. Laatstgenoemde lost Antoine Griezmann weer af. Victor Moses is bij de Nigerianen van de Michael Babatunde, die moest afhaken met een gebroken arm.

De opstellingen:
Frankrijk: Lloris; Debuchy, Varane, Koscielny, Evra; Pogba, Cabaye, Matuidi, Valbuena; Giroud, Benzema
Nigeria: Enyeama; Ambrose, Yobo, Omeruo, Oshaniwa; Odemwingie, Mikel, Onazi, Moses, Musa; Emenike

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.