Algerije wil wraak tegen Duitsers, Oranje geniet na

Reacties

Het is maandag 30 juni. Wat staat er vandaag allemaal op het programma tijdens het WK in Brazilië? Alles wordt dagelijks op een rij gezet door Voetbal International.

Algerije wil wraak tegen Duitsers, Oranje geniet na

Oranje
Het Nederlands elftal traint maandagochtend om 11.30 uur (16.30 uur Nederlandse tijd) in Rio de Janeiro. De basisspelers van Oranje zullen rustig aan doen na de sterke comeback in de achtste finale tegen Mexico. Na de trainingen schuiven uitblinker Arjen Robben en doelpuntenmaker Wesley Sneijder aan voor een persconferentie.

Frankrijk - Nigeria (18.00, in Brasilia)
Is Nigeria in staat te stunten tegen Frankrijk of trekt de ploeg bondscoach Didier Deschamps de goede vorm door in Brasilia? De Fransen eindigden met twee zeges en een gelijkspel als groepswinnaar, terwijl Nigeria zich met vier punten met moeite plaatste voor de laatste zestien. Beide landen speelden pas één keer tegen elkaar. In 2009 was Nigeria tijdens een vriendschappelijke wedstrijd met 1-0 te sterken voor Les Blues.

Duitsland - Algerije (22.00, Porto Elegre)
Is Algerije ook in de knock out-fase in staat om voor een verrassing te zorgen? In de poule hielden ze Rusland en Zuid-Korea onder zich en eindigde de ploeg van trainer Vahid Halilhodic als nummer twee achter België. Duitsland imponeerde in de groep met Ghana, Portugal en de Verenigde Staten met twee overwinningen en een gelijkspel. Die Mannschaft is op basis van het spelersmateriaal en de huidige vorm de favoriet, maar op basis van het verleden blijkt Algerije een lastige tegenstander. Twee keer speelden beide landen tegen elkaar en beide keren wonnen de Algerijnen. De laatste keer was tijdens het WK in 1982. Destijds was Algerije met 2-1 te sterk, terwijl de Duitsers acht jaar daarvoor met 2-0 onderuit gingen.

Overigens zint Algerije op wraak vanwege Het Schandaal van Gijon. Sinds het WK van 1982 hebben de Algerijnen immers een rekening met de Duitsers openstaan. Tijdens de eindronde in Spanje was Algerije verrassend te sterk voor West-Duitsland (2-1), maar in de laatste groepswedstrijd gooiden Die Mannschaft en Oostenrijk het op een akkoordje, waardoor niet Algerije maar Duitsland en Oostenrijk zich plaatsten voor de volgende ronde.

VI Oranje
Er is maandag één uitzending van VI Oranje: om 20.25 uur op RTL 4. Presentator Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn de vaste tafelgasten in het Kurhaus te Scheveningen. Daarnaast schuift ook Hans Kraay jr. aan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.