Löw kiest voor Schweinsteiger en Schneider

Reacties

Bastian Schweinsteiger volgt zijn clubgenoot Philipp Lahm op als aanvoerder van het Duitse nationale elftal, al moet hij al direct bij de eerste interland verstek laten gaan.

Löw kiest voor Schweinsteiger en Schneider

Lahm heeft na het WK-succes zijn interlandcarrière afgesloten, waardoor bondscoach Joachim Löw met een vacature zat. In de zoektocht naar een nieuwe aanvoerder van de wereldkampioen kwam hij terecht bij de dertigjarige Schweinsteiger.

'Bastian is een absolute leider en heeft bij de nationale ploeg altijd zijn verantwoordelijkheid genomen, zowel op als buiten het veld', gaf Löw uitleg. 'We hebben veel vertrouwen in hem. Hij heeft ook alle spelers, ongeacht de leeftijd of club, achter zich. Ik weet dat Bastian er altijd zal zijn als we hem nodig hebben.'

Maar de eerste interland na het WK moet Schweinsteiger aan zich voorbij laten gaan. Door blessureleed heeft de middenvelder moeten afzeggen voor de herhaling van de WK-finale. Keeper Manuel Neuer neemt woensdag tegen Argentinië de honneurs waar.

Löw heeft dan ook in de persoon van Thomas Schneider een andere assistent naast zich zitten. De 41-jarige Schneider, die als trainer werkte bij VfB Stuttgart, komt in de plaats van Hansi Flick. Die gaat verder als technisch directeur bij de Duitse voetbalbond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.