Liverpool weer een topclub, Mignolet weer een topkeeper

Reacties

Liverpool is in dit kalenderjaar bezig aan een indrukwekkende opmars in de Premier League. Opvallend daarbij is de rol van keeper Simon Mignolet, de Belgische keeper die twee maanden geleden geen toekomst meer leek te hebben op Anfield Road.

Liverpool weer een topclub, Mignolet weer een topkeeper

Een onzekere Mignolet stond dit seizoen symbool voor de terugval van Liverpool, dat vorig seizoen nog tot de laatste speeldag voor de titel speelde. Half december had hij zijn laatste restje krediet verspeeld bij manager Brendan Rogers, die daarop Brad Jones promoveerde tot eerste doelman.

Met de Australiër tussen de palen werd verloren van Manchester United (3-0) en gelijkgespeeld tegen Arsenal (2-2). Maar op tweede kerstdag raakte Jones in het uitduel met Burnley al snel geblesseerd en moest toch Mignolet weer aan de bak. En Liverpool won (0-1).

'Soms moet je iets positiefs halen uit een negatieve situatie', zei de Belg op Sky Sports na zijn plotselinge rentree. 'Natuurlijk is het niet fijn om gepasseerd te worden, maar ik ben pas 26. Ik weet nu waar ik aan moet werken.'

Simon Mignolet schrikt de aanstormende Eljero Elia af. Liverpool won het uitduel met Southampton mede daardoor met 0-2.
Simon Mignolet schrikt de aanstormende Eljero Elia af. Liverpool won het uitduel met Southampton mede daardoor met 0-2.

Liverpool speurde intussen op de transfermarkt naar een extra keeper en gooide volgens The Guardian tevergeefs een hengeltje uit naar Chelsea-reserve Petr Cech. Intussen hield Mignolet zijn netten met kunst en vliegwerk steeds vaker schoon en prees Rodgers zijn veerkracht.

Met een onpasseerbare Mignolet bleef Liverpool afgelopen zondag bij Southampton voor de tiende keer op rij ongeslagen (0-2) en voor de negende keer met Mignolet op doel. Rodgers was lovend en de supporters sloten Mignolet definitief in de armen door hem tot man of the match uit te roepen.

Liverpool nu is de beste ploeg van 2015 in de Premier League, als enige nog zonder nederlaag. En Mignolet hield namens de club al vijf uitwedstrijden op rij de nul, iets wat Bruce Grobbelaar in 1985 voor het laatst lukte. Zo ben je de zondebok. En zo word je ineens vergeleken met een clublegende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.