Liverpool toont met nieuw contract vertrouwen in Mignolet

Reacties

Simon Mignolet (27) heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis bij Liverpool. De Belgische doelman ligt na het ondertekenen van een nieuw vijfjarig contract nu tot medio 2021 vast bij The Reds.

Liverpool toont met nieuw contract vertrouwen in Mignolet

Mignolet is sinds 2013 actief op Anfield. Hij kwam in de zomer van dat jaar over van Sunderland en kwam sindsdien tot 122 optredens in de hoofdmacht. De Belg wil bij Liverpool uitgroeien tot een grote meneer. 'Ik ben het type speler dat een leider wil zijn, in de kleedkamer zijn woordje wil doen en de verdediging kan sturen', reageert de goalie, die wegens enkele blunders niet geheel onomstreden is, op de clubsite op zijn langer verblijf.

'Ik weet dat er een bepaalde verantwoordelijkheid komt kijken bij dit nieuwe contract. Ik word natuurlijk ook ouder en sta nu voor de jaren waarin keepers op hun best zouden moeten zijn. Ik hoop dat ik me kan blijven ontwikkelen. Ik wil in ieder geval de manager en de technische staf bedanken voor het vertrouwen dat ik nu krijg. Dat kan ik niet doen met woorden, maar moet ik doen met mijn prestaties op het spel.'

Dit seizoen stond Mignolet in 21 competitiewedstrijden onder de lat. Daarin hield hij zeven keer de nul en slikte hij 28 tegentreffers. Mede daardoor bezet Liverpool nu de negende plaats, met 31 punten uit 22 speelronden. In 2015 was hij de doelman die de meeste clean sheets hield in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.