Liverpool tóch op titelkoers na zeldzame fout Kompany

Reacties

In een zinderende topper tegen Manchester City heeft Liverpool een nieuwe stap gezet richting een historisch kampioenschap. City leek zich op te richten na een sterke openingsfase van de koploper, maar ging uiteindelijk toch ten onder door een fout van Vincent Kompany: 3-2.

Liverpool tóch op titelkoers na zeldzame fout Kompany

Liverpool kon bij een zege Manchester City ook op basis van verliespunten op de ranglijst passeren. The Citizens stonden weliswaar derde met vier punten minder dan The Reds, maar als de ploeg van manager Manuel Pellegrini zijn twee inhaalduels met goed gevolg zou afwerken was het gezien de stand na 33 speelronden gedaan met de koppositie van Liverpool.

De tiende competitiezege op rij zou betekenen dat Liverpool de jacht op de eerste landstitel sinds 1990 volledig in eigen handen zou hebben. Zoals wel vaker dit seizoen startten de mannen van Brendan Rodgers daarom furieus aan het duel, dat voorafgegaan werd door een indrukwekkend eerbetoon aan de 96 overleden supporters tijdens de Hillsborough-ramp.

De Liverpool-fans zorgden met een indrukwekkend eerbetoon voor een onvervalst kippenvelmoment.
De Liverpool-fans zorgden met een indrukwekkend eerbetoon voor een onvervalst kippenvelmoment.

Nadat de Liverpool-supporters heel Anfield enkele minuten in vervoering hadden gebracht met een indrukwekkende uitvoering van het overbekende You'll never walk alone, betaalden de Liverpool-spelers hun aanhang terug met een wervelende openingsfase. Dat leverde al na zes minuten een doelpunt op, toen Raheem Sterling op aangeven van Luis Suarez voor 1-0 zorgde.

De manier waarop Sterling dat deed was nog het meest indrukwekkend. Na een fraaie pass van Suarez bleef hij uiterst koel te midden van enkele City-verdedigers en keeper Joe Hart. Ook daarna bleef Liverpool het doel van Hart bestormen. De Engelse sluitpost bewees meermalen zijn klasse, maar moest in de 26ste minuut toch zwichten voor een kopbal van Martin Skrtel.

Een snoeiharde kopbal van Martin Srktel betekende 2-0 voor Liverpool.
Een snoeiharde kopbal van Martin Srktel betekende 2-0 voor Liverpool.

Hoewel vormgever Yaya Touré geblesseerd uitviel toonde City vervolgens over voldoende veerkracht te beschikken. Nadat ook Simon Mignolet zich voor rust een bekwaam doelman had getoond, drong City aan de hand van David Silva na rust echt aan. De Spaanse spelmaker stond twee keer aan het einde van een schitterende combinatie, al was de gelijkmaker ietwat gelukkig.

Dat Liverpool uiteindelijk toch nog zegevierde was te danken aan paniekerig wegwerken van de doorgaans zo betrouwbare Vincent Kompany. Philippe Coutinho maakte dankbaar gebruik van de fout van de City-aanvoerder, waardoor Liverpool vier speelronden voor het einde op koers ligt voor de titel. Zeker omdat ook nummer twee Chelsea nog op bezoek komt. Een late rode kaart voor Jordan Henderson, na een harde tackle op Samir Nasri, veranderde daar niets aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.