Liverpool strikt Origi en verhuurt hem direct aan Lille

Reacties

De transfer van Divock Origi van Lille naar Liverpool is rond. De Engelse club betaalt naar verluidt bijna dertien miljoen euro voor de Belg, die pas over een jaar naar Noord-Engeland verhuist en een vijfjarig contract zal ondertekenen.

Liverpool strikt Origi en verhuurt hem direct aan Lille

Liverpool stalt Origi het komende seizoen nog bij Lille. Manager Brendan Rodgers vermoedt dat dit het beste is voor de ontwikkeling van de pas negentienjarige Belg, die uitgroeide tot een van de verrassingen van het voorbije WK door in alle duels mee te spelen en een keer te scoren.

Vóór de start van het WK was Origi zelfs in België nog een grote onbekende. Hij kwam de afgelopen twee seizoenen tot veertig duels voor Lille, waarin hij zes keer scoorde.

Liverpool zag Luis Suarez deze maand naar Barcelona vertrekken, maar versterkte zich al aanzienlijk in offensief opzicht. Middenvelder Adam Lallana kwam over van Southampton, evenals spits Rickie Lambert. Dribbelaar Lazar Markovic werd weggehaald bij Benfica en Emre Can bij Bayer Leverkusen. Verdediger Dejan Lovren kwam ook over van Southampton.

Origi zegt in zijn allereerste interview na zijn transfer op de clubwebsite zielsgelukkig te zijn. 'Ik ben zeer, zeer blij dat een grote club als Liverpool belangstelling in mij heeft getoond. Ik weet dat dit een club is met een grote historie, geweldige fans en een waslijst met heel goede spelers. Voor mij is Liverpool een van de grootste clubs van de wereld. Ik ben zeer opgewonden deel uit te gaan maken van de clubhistorie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.