Liverpool stormt via Villarreal naar Europa League-finale

Reacties

Liverpool heeft zich met een overtuigende zege op Villarreal voor de finale van de Europa League geplaatst. Daniel Sturridge nam The Reds bij de hand tegen Villarreal: 3-0.

Liverpool stormt via Villarreal naar Europa League-finale

Dat uitgerekend Sturridge een hoofdrol vervulde, was opvallend. Trainer Jürgen Klopp had de spits voor het heenduel van vorige week immers nog gepasseerd. In de return op Anfield bewees Sturridge zijn waarde. Liverpool opende namelijk in de zevende minuut de score, toen Bruno de bal onder druk van Sturridge in zijn eigen doel werkte. In de 63ste minuut verzorgde Sturridge zelf de 2-0, door na een pass van Roberto Firmino via de binnenkant van de paal af te ronden.

De ontlading van Sturridge na de 2-0 was veelzeggend. Op veel manieren staat zijn hoofdrol tegen Villarreal namelijk symbool voor de groei die Liverpool dit seizoen heeft doorgemaakt na de komst van Klopp. Waar Sturridge de afgelopen periode na maanden van blessureleed eindelijk zijn vorm van weleer benadert, begint Liverpool duidelijk de vruchten te plukken van de door Klopp ingezette koers.

Want ook tegen Villarreal speelden de Engelsen het door Klopp gepropageerde Vollgassfussbal. Villarreal werd vanaf het eerste fluitsignaal opgejaagd en hapte negentig minuten lang naar adem, hoewel via Mario de eerste grote kans wel voor de Spanjaarden was geweest. Verder manifesteerde Villarreal zich voor rust vooral met een paar harde overtredingen, in een tevergeefse poging de rode storm te bedwingen.

Na de 2-0 kwam Villarreal geen moment in de buurt van een comeback, want even later kreeg Víctor Ruíz zijn tweede gele kaart omdat hij zich vergreep aan Nathaniel Clyne. Tien minuten voor tijd maakte Liverpool aan de laatste twijfels een einde, toen Adam Lallana afrondde na assisterend werk van Sturridge en Firmino.

Liverpool mag zich door de indrukwekkende zege opmaken voor de Europa League-finale tegen Sevilla van 18 mei in Basel, waar behalve de eerste hoofdprijs in vier jaar ook een Champions League-ticket te verdienen valt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.