Liverpool schorst Sakho na gebruik vetverbrander

Reacties

Liverpool heeft verdediger Mamadou Sakho geschorst na een positieve dopingtest. De Franse mandekker zou gebruik gemaakt hebben van een middel om vet te verbranden. Vrijdag werd Liverpool door de UEFA op de hoogte gebracht van de mogelijke dopingovertreding, die werd geconstateerd na het duel met Manchester United (1-1) op 17 maart.

Liverpool schorst Sakho na gebruik vetverbrander

De vetverbrander die Sakho gebruikte, bevatte middelen die op de dopinglijst stonden. Liverpool zag zich daarom genoodzaakt om de 26-jarige linkspoot in afwachting van een verder onderzoek niet in de selectie op te nemen. Van een schorsing vanuit de UEFA is (nog) geen sprake.

Sakho was de afgelopen weken belangrijk voor het elftal van manager Jürgen Klopp met doelpunten tegen Borussia Dortmund (4-3 winst) en Everton (4-0 overwinning). Sakho ontbreekt door zijn schorsing in het thuisduel met Newcastle United om 16.00 uur.

In 2011 werd toenmalig Manchester City-speler Kolo Touré, tegenwoordig ploeggenoot van Sakho bij Liverpool, voor een vergelijkbaar vergrijp zes maanden geschorst. Sakho heeft tot dinsdag de tijd om een contra-expertise aan te vragen bij de UEFA.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.