Liverpool ruikt bloed: 'City heeft de deur geopend'

Reacties

Liverpool-manager Brendan Rodgers ziet de strijd om plek vier in de Premier League weer helemaal zitten. Door de 2-0 winst op Newcastle United voert zijn ploeg de druk op Manchester City flink op.

Liverpool ruikt bloed: 'City heeft de deur geopend'

Goals van Raheem Sterling en Joe Allen waren genoeg tegen een Newcastle met Tim Krul, Daryl Janmaat én Vurnon Anita in de basis: 2-0. Door die overwinning is Liverpool weer helemaal terug in de strijd om plaats vier, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. Door de matige resultaten van Manchester City van de laatste weken, is het gat tussen The Reds en The Citizens nog maar vier punten.

'Dit resultaat is dan ook heel erg belangrijk', sprak Rodgers na afloop tegenover Sky Sports. 'We wisten dat we hier punten moesten pakken. City heeft deur geopend voor de teams daaronder. We moeten onze wedstrijden nog steeds blijven winnen, de teams boven ons zijn in het voordeel, maar ik voorzie in de laatste vijf wedstrijd van dit seizoen nog wel wat twists.' Ook ging de manager in op de 20-jarige uitblinker Raheem Sterling, die de laatste weken vooral negatief in het nieuws kwam.

Zo weigert hij vooralsnog zijn contract te verlengen omdat hij een veel hoger salaris wil. Ook doken er foto's op van Sterling die een waterpijp rookt en lachgas inhaleert. 'Hij is van enorme waarde voor ons, een ventje dat continu beter wil worden. Intern houden we hem goed in de gaten. Het is een jonge jongen in de spotlights en hij moet weten wat het inhoudt om een top-professional te zijn, ook buiten het veld. We gaan met hem over deze zaken praten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.