Linssen: 'Verschrikkelijke wedstrijden voor een Eredivisie-team'

'Verschrikkelijk', zo vatte Vitesse-captain Bryan Linssen de prestatie van zijn ploeg in de TOTO KNVB-beker tegen Kozakken Boys samen. Vitesse won met 2-1 dankzij een goal van Martin Ødegaard in de laatste minuut van de blessuretijd.

Ondanks het matige spel van Vitesse tegen de Werkendamse ploeg uit de Tweede Divisie plaatsten de Arnhemmers zich wel voor de laatste acht in het bekertoernooi. 'En dat is wat telt', zei Linssen voor de camera's van FOX Sports. 'Dat telde gisteren bij Ajax en SC Heerenveen en dat telt bij ons ook. Het liefst beslis je de wedstrijd al in de eerste helft, maar dit zijn gewoon heel vervelende wedstrijden om te spelen voor een Eredivisie-team. Het was verschrikkelijk. Iedereen heeft verschrikkelijk gespeeld, ook ik', nam de captain geen blad voor de mond.

Vitesse-coach Leonid Slutsky zag zijn ploeg worstelen met zichzelf en noemde de wedstrijd 'typisch'. 'Ik heb zoveel ervaring met dit soort wedstrijden. Ook met CSKA Moskou heb ik dit soort wedstrijden gespeeld tegen teams uit lagere divisies. Dan speelden we wel eens gelijk of wonnen we nipt met 1-0. Je kunt wel zeggen dat je honderd procent geconcentreerd moet zijn, maar dat is bijna onmogelijk. Als ik de positieve punten moet zoeken, zeg ik: Ødegaard heeft weer gescoord. Zijn vierde van het seizoen. Dat is al meer dan heel vorig seizoen.'

En inderdaad, het was aan de huurling van Real Madrid te danken dat Vitesse een verlenging op Sportpark De Zwaaier wist af te wimpelen. 'We zijn niet trots op deze prestatie', zei de doelpuntenmaker zelf. 'We wisten dat het heel zwaar zou worden. Zij hebben alles te winnen en wij alles te verliezen. Kozakken Boys mag trots zijn, maar wij zijn door en dat telt.'