Lincoln schrijft FA Cup-historie met megastunt bij Burnley

Reacties

Burnley is in het FA Cup-toernooi uitgeschakeld door Lincoln City, een club van het vijfde niveau in Engeland. Vlak voor tijd gaf Sean Ragget het wonder gestalte met de winnende treffer: 0-1.

Lincoln schrijft FA Cup-historie met megastunt bij Burnley

Lincoln versloeg eerder in het hoofdtoernooi al Altrincham (non-league), Oldham Athletic (derde niveau), Ipswich Town (tweede niveau) en Brighton and Hove Albion (tweede niveau). De stuntclub had een replay nodig om het hoofdtoernooi te bereiken. In de vierde kwalificatieronde werd op die wijze afgerekend met Guiseley.

Dit keer moest Lincoln op vreemde bodem voor een sensatie zorgen. Burnley heeft van Turf Moor in de Premier League een onneembare vesting gemaakt (als promovendus 29 punten uit veertien duels), maar had zaterdagmiddag de grootste moeite met de dreumes.

De beslissing kwam er pas in de 89ste minuut, toen Ragget raak kopte. Even was er twijfel of de bal over de doellijn was, maar de technologie gaf uitsluitsel. Het bekersprookje van Lincoln heeft zo een vervolg gekregen. De koploper van de Vanarama National League heeft zich geplaatst voor de kwartfinale.

Arsenal
Een dergelijke stunt kan in deze ronde van het FA Cup-toernooi alleen nog maar overtroffen worden door Sutton United, een competitiegenoot van Lincoln. Sutton staat zeventiende in de Vanarama National League en neemt het maandagavond op het eigen Borough Sports Ground op tegen Arsenal. Die wedstrijd is om 20.55 uur live te zien op de BBC.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.