Lijdensweg van Sturridge houdt aan: einde aan Australisch avontuur dreigt

Reacties

Jaren geleden maakte Daniel Sturridge furore in dienst van Chelsea en Liverpool, maar die tijd ligt ver achter hem. Sinds het seizoen 2013/14, toen hij liefst 22 keer scoorde in de Premier League, ging het bergafwaarts met de aanvaller. Nu, op 32-jarige leeftijd, lijkt het einde van zijn carrière nabij.

Lijdensweg van Sturridge houdt aan: einde aan Australisch avontuur dreigt
© Pro Shots

Na een vertrek bij Liverpool kwam Sturridge terecht bij Trabzonspor. De Turkse club ontbond enkele maanden later al het contract van de aanvaller nadat bekend werd dat hij betrokken was bij een gokschandaal. Sturridge speelde begin 2018 inside information door naar zijn broer Leon en zette hem zo aan te wedden op een transfer van de toenmalige Liverpool-aanvaller naar Sevilla. Opvallend genoeg vertrok Sturridge nooit naar Sevilla.

Sturridge kreeg een wereldwijde schorsing van drie maanden aan zijn broek, plus een boete van 170 duizend euro. Pas anderhalf jaar later vond de Engelsman een nieuwe club. Perth Glory haalde Sturridge naar Australië. Toen was de club enorm trots op zijn komst. 'Daniel is zonder twijfel een van de grootste aanwinsten in niet alleen de historie van Perth Glory, maar ook van de hele A-League', doelt eigenaar Tony Sage op de competitie van Australië.

Sturridge kreeg de tijd om fit te worden, aangezien de competitie toch pas in november begon. De aanvaller debuteerde in de eerste speelronde met een invalbeurt van vijf minuten tegen Adelaide United. Toch speelde zijn lichaam hem al snel parten. In totaal kwam Sturridge tot nu toe tot vijf duels en 93 speelminuten. Zijn laatste wedstrijd dateert alweer van 23 februari.

Het contract van Sturridge loopt eind juni af en de kans is klein dat Perth Glory met hem doorgaat. Van de trots die de club eerder toonde toen de aanvaller werd binnengehaald is weinig meer over. 'Het heeft niet goed uitgepakt', zo is directeur Tony Pignata duidelijk tegenover radiostation SEN. 'Op zijn debuut kwamen nog achttienduizend mensen af. De hype was enorm. Helaas is hij geblesseerd geraakt. Sindsdien hebben we hem niet meer gezien.'

Perth Glory staat helemaal onderaan in de A-League en speelt nog drie competitieduels. 'Mogelijk maakt Daniel daarin nog wat minuten, maar ik betwijfel of we hem een nieuw contract gaan aanbieden. Daniel is net zo teleurgesteld als wij. We steunen hem. We moeten eerlijk zijn: de keuzes op transfergebied hebben niet goed uitgepakt. Het is een teleurstellend seizoen.'

A-League Men

Stand A-League Men 2021/2022

Australië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
10
Western Sydney Wanderers
26
6
9
11
30-38
-8
27
11
Brisbane Roar
26
7
5
14
29-39
-10
26
12
Perth Glory
26
4
6
16
20-43
-23
18
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Perth Glory
Meer over Perth Glory
Meer D. Sturridge
Meer over D. Sturridge
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.