Liefst dertien spelers in onzekerheid bij De Graafschap

Reacties

De Graafschap heeft de contracten van vrijwel zijn volledige basisploeg formeel opgezegd, al betekent dat niet dat de betreffende twaalf spelers daadwerkelijk vertrekken.

Liefst dertien spelers in onzekerheid bij De Graafschap

Clubs moeten de contracten met spelers die een aflopende verbintenis hebben formeel opzeggen, omdat dit anders wettelijk gezien nadelige gevolgen kan hebben. Een standaardprocedure, maar bij De Graafschap gaat het om liefst twaalf spelers. Daarvan zijn de meesten nog vaste basiskrachten ook in het elftal van trainer Jan Vreman.

Ted van de Pavert, Robin Pröpper, Thijs Bouma, Andrew Driver, Lion Kaak, Piotr Parzyszek, Cas Peters, Karim Tarfi, Jeroen Tesselaar, Vincent Vermeij, Kristopher Vida en Nathaniel Will kregen allemaal bericht van de club. 'De spelers zijn persoonlijk op de hoogte gebracht en kennen de procedure', meldt De Graafschap op de clubsite. Toch kunnen spelers vooralsnog gratis de deur uitlopen, bijvoorbeeld als De Superboeren degraderen.

Buiten het genoemde twaalftal loopt ook de huurovereenkomst van Nathan Kabasele af. Van de spelers die dit seizoen vaak in actie kwamen, liggen alleen keeper Hidde Jurjus, Youssef El Jebli en Bryan Smeets voor langere tijd vast. Na 1 april gaat de club met de transfervrije spelers om de tafel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.