Feyenoord richt zich op na wake-up call De Graafschap

Reacties

Feyenoord heeft ook de thuiswedstrijd tegen De Graafschap tot een goed einde gebracht: 3-1. De nummer drie van de Eredivisie had een tegendoelpunt nodig om wakker te worden geschud en stelde de drie punten uiteindelijk pas een kwartier voor tijd veilig.

Feyenoord richt zich op na wake-up call De Graafschap

Net als in het thuisduel met SC Cambuur had Feyenoord grote moeite om het verschil te maken tegen een degradatiekandidaat. Het duurde tegen de nummer zeventien van de Eredivisie zelfs een half uur voordat het eerste gevaar voor het doel van Hidde Jurjus viel te noteren. De vierde zege op rij van de Rotterdammers in de Eredivisie liep aanvankelijk dan ook serieus gevaar, omdat de ploeg van trainer Jan Vreman wel scherp begon.

Het is dat doelman Kenneth Vermeer op zijn post stond, anders had Karim Tarfi met een knal van afstand De Kuip bij de eerste doelpoging van het duel meteen stil gekregen. De tegengoal die toen uitbleef, kwam er in de 26ste minuut echter alsnog. Rick Karsdorp liet zich op de achterlijn kinderlijk eenvoudig uitspelen door Robin Pröpper. Na een scrimmage was het vervolgens ook de verdediger van De Graafschap die een week na zijn eerste Eredivisie-goal wéér scoorde.

Omdat Karsdorp meteen daarna wel goed ingreep toen de doorgebroken Cas Peters alleen op Vermeer leek af te gaan, had Feyenoord nog genoeg tijd die achterstand om te buigen. De tegengoal werkte als een echte wake-up call voor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst. Nadat Kramer nog naast had geschoten na een passje van Simon Gustafson – de vervanger van de geschorste Dirk Kuijt – was het te danken aan Jurjus dat De Graafschap zonder tegengoal ging rusten.

Nadat De Graafschap als eerst had gejuicht, schakelde Feyenoord na een dramatisch eerste half uur een tandje bij en won.
Nadat De Graafschap als eerst had gejuicht, schakelde Feyenoord na een dramatisch eerste half uur een tandje bij en won.

De voor Jong Oranje opgeroepen doelman redde uitstekend op een verrassend afstandsschot van Tonny Vilhena en een kopbal van Jens Toornstra uit een voorzet van Miquel Nelom. Zelfs toen Kramer uit de daaropvolgende corner bij de eerste paal inknikte (foto boven), was het nog niet raak. Jurjus ranselde de bal nog net uit zijn doel voordat die de doellijn was gepasseerd, zoals de in Rotterdam aanwezige technologie uitwees.  

Met de na zeven maanden weer fitte Thijs Bouma als vervanger van Bart Straalman, die door een elleboog van Eljero Elia te aangeslagen was om door te gaan, leek De Graafschap na rust beter bestand tegen de stormloop die na de 0-1 ontstond. Na een goed uitgespeelde aanval was het verzet van De Superboeren in de 54ste minuut dan toch gebroken. Kramer verlengde een voorzet van de door Elia gelanceerde Nelom slim tot in de korte hoek. Invaller Bilal Basaçikoglu bracht de 27-jarige spits meteen weer in stelling, maar nu kopte hij over.

Daardoor was het uiteindelijk Elia die zijn handtekening onder de zege zette. Na een fraaie combinatie tussen Vilhena en Basaçikoglu tikte de 29-jarige vleugelspits de bal een kwartier voor tijd achter Jurjus. Omdat die de bal na een scrimmage via Bouma ook nog in eigen doel werkte, bleef een pasklaar antwoord van De Graafschap uit. Het moet hopen dat hekkensluiter SC Cambuur geen punten pakt tegen Roda JC. De derde plaats is juist weer wat steviger in handen van Feyenoord. Zondag kan AZ weer op gelijke hoogte komen met een overwinning bij FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.