Vreman: 'We hebben na rust niet meer meegedaan'

De Graafschap-trainer Jan Vreman kijkt met gemengde gevoelens terug op het optreden van zijn ploeg tegen Feyenoord (3-1 nederlaag). Het veldspel na rust zorgt voor onvrede bij de coach.

Geheel tegen de verwachting in zocht de degradatiekandidaat halverwege bij een 1-0 voorsprong de kleedkamer op. Na rust was Feyenoord heer en meester, erkent Vreman bij de NOS. 'Wij hebben in de tweede helft niet meer meegedaan. Het was wachten op momenten waarvan je weet dat ze absoluut gaan komen', doelt de coach op de kansen voor de Rotterdammers, die dankzij goals van Michiel Kramer en Eljero Elia de leiding namen.

Vreman wisselde bij een 1-1 stand nog aanvallend door spits Nathan Kabasele binnen de lijnen te brengen voor middenvelder Andrew Driver. 'Ik zat te kijken wat ik kon doen. Ik wilde iets forceren, maar dat lukte niet.' Het inbrengen van Bilal Basaçikoglu had aan Feyenoord-zijde wel het gewenste effect. 'Daardoor kwam er meer dreiging aan de zijkant, maar we liepen zelf ook teveel naar achteren.'

Over exact twee weken staat de degradatiekraker De Graafschap-SC Cambuur op het programma. De hekkensluiter verloor zaterdagavond eveneens (0-1 tegen Roda JC Kerkrade). De spelers van De Graafschap waren in De Kuip met hun hoofd nog niet bij de wedstrijd tegen Cambuur volgens Vreman. 'Nee, want dat heeft ook geen zin. Het duel met Cambuur is belangrijk. Bij een zege doen we goede zaken.' De voorsprong van De Graafschap op de Friese concurrent bedraagt momenteel één punt.