Lichte klachten Strootman in aanloop naar duel met Turkije

Bondscoach Louis van Gaal leeft met een zo goed als geheel fitte selectie toe naar het laatste WK-kwalificatieduel bij Turkije. Alleen Kevin Strootman kampt met lichte enkelklachten.

Lichte klachten Strootman in aanloop naar duel met Turkije

De AS Roma-middenvelder hield aan de monsterzege op de Hongaren (8-1) klachten over na een schop. Robin van Persie, die in de aanloop naar het treffen van vrijdag kampte met een onwillige kleine teen, trainde zondag tijdens de besloten sessie in het AFAS Stadion wel weer volledig mee.

Nigel de Jong ontbrak al wel. Hij liep tegen een gele kaart aan en is geschorst voor het bezoek aan Turkije en keerde daarom terug naar Milaan. Om te zorgen dat Van Gaal met de juiste aantallen kon trainen na het vertrek van de AC Milan-middenvelder mochten ADO Den Haag-aanvallers Jerson Cabral en Mike van Duinen meetrainen. Van Duinen was er in de voorbereiding op Hongarije-thuis ook al bij.

Oranje vertrekt maandag naar Turkije, waar de selectie om 20.45 uur zal trainen. Om 20.30 uur staat een persconferentie op het menu. Van Gaal kondigde al aan te gaan sleutelen aan zijn basiself.

Voor Turkije is het treffen cruciaal. Bij een Turkse zege is deelname aan de play-offs zo goed als zeker. Nederland moet winnen om uitzicht te houden op de status van groepshoofd tijdens het WK van 2014 in Brazilië.

Bekijk hier al onze video's