Liberec beleeft goede generale voor duel met Groningen

Slovan Liberec heeft na drie remises op rij weer eens een wedstrijd gewonnen. Tegen hekkensluiter Banik Ostrava werd het 2-1 voor de FC Groningen-opponent.

Vlak voor rust zette clubtopscorer Marek Bakos Liberec op het juiste spoor. Josef Sural (foto) verzorgde twintig minuten voor tijd de 2-0. De late aansluitingstreffer van Marek Cervenka was er slechts voor de statistieken. Kevin Luckassen ontbrak in de wedstrijdselectie van coach Jindrich Trpisovsky.

Met de minimale overwinning tankt Liberec, dat vierde staat in de competitie, vertrouwen voor de komende confrontatie tegen Groningen in de Europa League. Donderdag wordt er om 19.00 uur afgetrapt in stadion Euroborg. In Tsjechië eindigde de eerste confrontatie met Slovan in 1-1, door een late gelijkmaker van Danny Hoesen.