Groningen denkt na over beroep tegen schorsing De Leeuw

Reacties

Michael de Leeuw moet twee Europa League-duels brommen voor de rode kaart die hij opliep in het uitduel met Slovan Liberec (1-1). De aanvallende middenvelder annex spits mist daardoor de return tegen de Tsjechen in eigen huis en de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille.

Groningen denkt na over beroep tegen schorsing De Leeuw

Op de laatste speeldag van de groepsfase van de Europa League is De Leeuw pas weer inzetbaar voor trainer Erwin van de Looi, die de inbreng van de goaltjesdief prima had kunnen gebruiken in de komende twee duels. FC Groningen staat na drie speelronden namelijk onderaan met slechts één punt, overgehouden aan het duel waarin De Leeuw rood zag.

De Brabander zelf kon niet geloven dat de Duitse arbiter Christian Dingert hem in Tsjechië van het veld stuurde. 'Ik had totaal niet de intentie die jongen te raken. Het was geel. Maximaal', sprak hij zijn ongeloof uit voor de camera van FOX Sports. Op 10 december staat voor de noorderlingen de clash met SC Braga, momenteel groepshoofd in Groep F, gepland. In de eigen Euroborg kan de 29-jarige ex-speler van De Graafschap en Veendam zijn rentree maken in Europa.

Groningen laat weten dat er mogelijk nog actie wordt ondernomen. 'FC Groningen onderzoekt de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de strafmaat van twee duels schorsing', aldus de noorderlingen over de mogelijke beroepszaak. Hangende een beroep zou De Leeuw wel geschorst zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.