Leverkusen in zee met Ajax-beul Schmidt

Reacties

Roger Schmidt is vanaf komend seizoen de trainer van Bayer Leverkusen. De huidige nummer vier van de Bundesliga maakt op de clubwebsite bekend de 47-jarige trainer van Red Bull Salzburg tot medio 2016 te hebben vastgelegd.

Leverkusen in zee met Ajax-beul Schmidt

Schmidt wordt bij Leverkusen de opvolger van Sascha Lewandowski, die als interim-trainer de honneurs waarneemt sinds het ontslag van Sami Hyypiä. Lewandowski zal volgend seizoen weer terugtreden in zijn functie bij de jeugd van Leverkusen.

Met de vierde stek zou Leverkusen uit mogen komen in de voorronde van de Champions League. De nummer drie, Schalke 04, heeft vier punten meer met nog drie duels te gaan. Alleen de topdrie kwalificeert zich direct voor het miljoenenbal.

Schmidt vertelt op de clubwebsite blij te zijn met de terugkeer naar zijn vaderland. 'Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging. Ik ben blij bij een topclub uit de Bundesliga te kunnen werken.' Schmidt was in Duitsland eerder al trainer van Preussen Münster en SC Paderborn, maar werkte nog niet op het hoogste niveau.

Ook technisch directeur Rudi Völler is blij met het akkoord. 'We hadden de nodige kandidaten, maar hij is uit de bus gekomen vanwege het feit dat hij staat voor attractief voetbal met strijd en snelheid. We hebben veel met elkaar besproken en hebben er alle vertrouwen in dat hij bij ons past.'

Dit seizoen maakte Schmidt met Red Bull Salzburg naam. Niet alleen werd hij in Oostenrijk met grote overmacht kampioen, ook imponeerde zijn ploeg in de Europa League. Onder meer Ajax werd twee keer van de mat geveegd, totdat FC Basel een einde maakte aan de illusies van Schmidt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.