Schmidt: 'Niet meer dan verdiend dat wij door zijn'

Reacties

Opnieuw een dik verdiende zege op Ajax. Dat was de conclusie van Red Bull Salzburg-trainer Roger Schmidt na afloop van de zestiende finale in de Europa League. De Amsterdammers werden over twee duels ruim verslagen (3-0 en 3-1), al was de wedstrijd in Salzburg niet eenvoudig voor Red Bull.

Schmidt: 'Niet meer dan verdiend dat wij door zijn'

'Het was een lastige wedstrijd. Wij kregen veel kansen, alleen wisten we aanvankelijk niet te scoren', legt Schmidt uit. 'Ook Ajax had twee goede kansen, maar onze keeper pakte die ballen goed. Ik overdrijf niet als ik zeg dat wij in de volgende ronde een goede kans maken tegen FC Basel. Zeker als we net zo goed spelen als tegen Ajax.'

'Het is niet meer dan verdiend dat wij door zijn naar de achtste finale', aldus de coach van de Oostenrijkers. 'In aanvallend opzicht waren we sterker, we veroverden steeds heel snel de bal en er zaten schitterende aanvallen en dito doelpunten bij.' In navolging van Schmidt waren ook zijn spelers zeer gelukkig met de ruime zege op Ajax.

'Met 6-1 van Ajax winnen en ook nog eens volledig verdiend, waanzin', aldus aanvoerder Jonathan Soriano. 'We hebben een ongelooflijk team. Het collectief is ook de reden dat we Ajax tweemaal hebben verslagen, maar we zijn nog lang niet klaar', besluit Sadio Mané, zowel in de heenwedstrijd als in de return de grootste plaaggeest van Ajax.

Red Bull Salzburg treft FC Basel in de achtste finale. De Zwitsers waren over twee wedstrijden te sterk voor Maccabi Tel Aviv, de club waar Jordi Cruijff actief is als technisch directeur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.