Ajax-beul Salzburg vliegensvlug kampioen in Oostenrijk

Reacties

Red Bull Salzburg is zondag voor de achtste keer kampioen geworden. SC Wiener Neustadt werd eenvoudig verslagen (5-0), waardoor de ploeg van trainer Roger Schmidt niet meer te achterhalen is door de concurrentie.

Ajax-beul Salzburg vliegensvlug kampioen in Oostenrijk

Donderdag kreeg Red Bull nog een flinke tegenvaller te verwerken toen het werd uitgeschakeld in de Europa League. In de achtste finale maakten Die Bullen nog veel indruk tegen Ajax - in De Arena wonnen de Oostenrijkers met 3-0, thuis boekten zij een 3-1 zege - en voor de dubbele confrontatie met FC Basel was het dan ook favoriet. Maar dat wist het niet waar te maken.

Na de 0-0 in Zwitserland verloor Red Bull drie dagen terug thuis met 2-1, terwijl FC Basel al vanaf de tiende minuut met tien man speelde. Maar die kater werd snel weer weggespoeld met het binnenslepen van de landstitel. Met nog acht duels voor de boeg is de club uit Salzburg niet meer te achterhalen door de concurrentie. Nummer twee SV Grödig heeft 27 punten minder.

Het betekende het vijfde kampioenschap van deze eeuw, na eerdere titels in 2007, 2009, 2010 en 2012. Daarvoor was de club als Casino Salzburg ook drie keer kampioen geworden in de jaren negentig. Vorig seizoen legde Austria Wien nog beslag op de landstitel.

Alan en Jonathan Soriano speelden een belangrijke rol tijdens dit kampioenschap, aangezien de aanvallers goed waren voor liefst vijftig van de 98 doelpunten dit seizoen in de competitie. Alan scoorde 24 keer in 22 duels, terwijl Soriano 26 keer trefzeker was in twintig wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.