Leverkusen boekt diep in blessuretijd cruciale zege

Bayer Leverkusen heeft zaterdagmiddag diep in blessuretijd gewonnen bij FC Augsburg. Exequiel Palacios bezorgde het team van Xabi Alonso een zeer belangrijke zege in de titelrace. Vaclav Cerny scoorde voor VfL Wolfsburg, dat doelpunt bleek goed voor een puntje.

FC Augsburg
FC Augsburg
0 - 1
Bayer Leverkusen

Nadat was stilgestaan bij het heengaan van Franz Beckenbauer, zoals bij alle Bundesliga-wedstrijden dit weekend gebeurt, ging de bal rollen in Beieren. Halverwege de eerste helft kreeg de Tsjech Patrick Schick een eerste grote kans, Augsburg-doelman Finn Damen was hem de baas. Leverkusen, met Jeremie Frimpong uiteraard in de ploeg, maakte het de thuisploeg in de eerste helft regelmatig lastig, Alejandro Grimaldo raakte bijvoorbeeld de lat.

Ook in de tweede helft waren de Werkself van tijd tot tijd gevaarlijk. Granit Xhaka kopte rakelings naast, Schick was nog een keer gevaarlijk. Maar hoeveel water de rood-witte boot ook maakte, het vaartuig met onder meer Jeffrey Gouweleeuw aan boord ging maar niet lek. Sterker nog, het leek zelfs 1-0 voor Augsburg te worden, maar het doelpunt van Philip Tietz ging niet door: buitenspel.

Of Leverkusen van dat moment schrok, dat is gissen. Feit is dat de koploper niet echt aan een noemenswaardig slotoffensief toe kwam. Diep in blessuretijd volgde alsnog de grote verlossing. Een droge knal van Palacios deed Damen bij het scheiden van de markt alsnog capituleren: 0-1. Zodoende behoudt Leverkusen de marge van vier punten voorsprong op Bayern München, dat vrijdagavond al won.

FSV Mainz 05
1 - 1
VfL Wolfsburg

FSV Mainz 05 en VfL Wolfsburg moesten zich tevreden stellen met elk een puntje. Vaclav Cerny opende de score in de Mewa Arena, na een uur zorgde Silvan Widmer ervoor dat beide ploegen een remise overhielden aan de eerste competitiewedstrijd van 2024. Voor Mainz, waar Sepp van den Berg in de basis stond, is het gelijkspel een waardevol resultaat in de strijd om handhaving. Wolfsburg blijft in de middenmoot hangen.

Elders in de Bundesliga won Eintracht Frankfurt met 0-1 bij RB Leipzig.

SC Freiburg
SC Freiburg
0 - 0
Union Berlin

Ook Union Berlin heeft er een punt bij dat de hoofdstadclub goed kan gebruiken richting lijfsbehoud. Zonder Sheraldo Becker bij de selectie en met Danilho Doekhi op de bank bleef het bij 0-0 op het veld van SC Freiburg. Voor de thuisploeg, die volop meedoet om kwalificatie voor Europees voetbal, is dat een tegenvallend resultaat.