Lens speelt en wint met Kiev, Nederlands succes in Bulgarije

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties. Ook prominente oud-Eredivisionisten komen in deze rubriek aan bod.

• Dinamo Kiev heeft, met Jeremain Lens in de basis, met 2-0 gewonnen van Tavria Simferopol • Lens, die midweeks in de basis bij de oefenwedstrijd van Nederland tegen Portugal, opereerde vanaf de linkerflank • Na 83 minuten werd de Nederlandse buitenspeler vervangen door de Nigeriaanse spits Ideye Brown • Roman Bezus en Andriy Yarmolenko scoorden voor Dinamo •

• Nederlands succes voor Romario Kortzorg in Bulgarije • De aanvaller bepaalde al in de elfde minuut de eindstand op 0-2 met zijn doelpunt • Kortzorgs elftal – Botev Plovdiv – moest op bezoek bij Chernomorets Bourgas •

• Ook Garry Mendes Rodrigues wist in Bulgarije het doel te vinden • Hij benutte voor zijn Levski Sofia een strafschop op bezoek bij Litex Lovech • De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel •

• Anderlecht heeft de derde overwinning van dit seizoen geboekt • Op bezoek bij Waasland-Beveren, waar Bas Sibum de wedstrijd vol maakte, was de Amerikaan Sacha Kljestan een kwartier voor tijd verantwoordelijk voor de openingstreffer, terwijl Frank Acheampong en Guillaume Gillet even later de eindstand opkrikte naar 3-0 • Trainer John van den Brom had een basisplaats voor Bram Nuytinck, terwijl Demy de Zeeuw na de rust zijn opwachting maakte • Anderlecht bezet na vier speelronden plaats vier, met drie punten achterstand op koploper Standard Luik •

• In België blijft Standard Luik voorlopig de te kloppen ploeg • De vierde competitiewedstrijd van het seizoen tegen OH Leuven werd afgesloten met de vierde overwinning op rij (1-0) • Een eigen doelpunt van Ludovic Buysens was genoeg voor de magere zege • Bij Standard ontbrak Ronnie Stam nog altijd • De Nederlander, herstellende van een enkelblessure, zat nog niet bij de selectie en wacht op zijn debuut •

• CSKA Moskou is de nieuwe koploper van de Premjer Liga • De Russische topclub versloeg de Europa League-tegenstander van Feyenoord: Kuban Krasnodar (1-0) • Oud-VVV-Venlo-speler Ahmed Musa werd met zijn doelpunt in de elfde minuut matchwinner • Kuban Krasnodar speelt donderdag tegen Feyenoord in de play-offs van de Europa League •