Lens kan zich opmaken voor trip naar De Krim

Reacties

Goed nieuws voor Jeremain Lens. De Oekraïense competitie wordt over een week weer hervat. Dat had aanvankelijk al afgelopen weekend moeten gebeuren, maar door de politieke onrust – eerst in Kiev en nu op De Krim – ligt de Premyer Liga al sinds begin december stil.

Lens kan zich opmaken voor trip naar De Krim

De afgelopen drie maanden kwam Lens met zijn club Dinamo Kiev maar twee keer in actie. In de zestiende finale van de Europa League startte de Oranje-international zowel tijdens de heenwedstrijd - die net als de interland tussen Oekraïne en de VS op Cyprus moest worden gespeeld - als de return in de basis. Hij kon echter niet voorkomen dat Valencia doorstootte naar de volgende ronde (0-2, 0-0).

Zodoende heeft de ex-speler van NEC, AZ en PSV alweer ruim een week geen officiële wedstrijd gespeeld. Bondscoach Louis van Gaal sprak er zijn bezorgdheid al over uit, omdat Lens door de lange winterstop in Oekraïne sowieso al weinig wedstrijden in de benen had. Vanwege zijn rode kaart tegen Colombia was de vleugelspits niet inzetbaar tegen Frankrijk.

Nu Dinamo Kiev volgende week zaterdag op bezoek bij Tavria Simferopol, uitgerekend de hoofdstad van de momenteel door de Russen bezette De Krim, voor het eerst sinds 2 december weer een competitiewedstrijd gaat spelen, lijkt de fitheid van Lens niet langer een zorgenkindje van Van Gaal in aanloop naar het WK. Na de 2-0 nederlaag tegen Frankrijk heeft de bondscoach echter nog genoeg andere kwesties om zich over te buigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.