Van Persie: 'Ver teruggeworpen door eerste Franse treffer'

Ondanks de kansloze 2-0 nederlaag tegen Frankrijk vindt Robin van Persie niet dat het kwaliteitsverschil met Les Bleus enorm is. Volgens de Rotterdammer zat het verschil vooral in het eerste doelpunt van Karim Benzema in de 32ste minuut.

'We speelden tegen een erg sterke tegenstander, maar ik vond dat we de eerste 25 minuten heel goed speelden. Hun eerste doelpunt wierp ons alleen ver terug', aldus Van Persie tegen SBS 6. 'Of het verschil heel groot was, weet ik niet. Frankrijk had het de eerste 25 minuten echt lastig, want zij zagen ook dat wij goed speelden. In zo'n wedstrijd maakt het eerste doelpunt het verschil.'

Nederland wist Van Persie nauwelijks in stelling te brengen. 'Soms zijn wedstrijden nou eenmaal zo. Dan moet je hopen dat je een of twee kansjes krijgt.' De aanvoerder was lovend over Jean-Paul Boëtius en Quincy Promes, die hem vanaf de flanken ondersteunden. 'Zij hebben het heel goed gedaan. Als je zo kunt debuteren voor 80.000 man, heb je een heel mooie toekomst voor je.'

Volgens Van Persie speelde de absentie van bepalende spelers Oranje in Parijs ook parten. 'We misten Kevin, die jammer genoeg al snel geblesseerd uitviel. Hij is echt een fantastische box-to-box-speler. Jeremain (Lens, red.) en Arjen (Robben, red.) waren er nu ook niet bij.'