Leicester wint ook nipt van Koeman en loopt weer verder uit

Reacties

Leicester City is dankzij een 1-0 zege op het Southampton van Ronald Koeman weer een stapje dichterbij het Engelse kampioenschap. Aanvoerder Wes Morgan zorgde met zijn eerste seizoenstreffer voor de winst, waardoor The Foxes twee punten uitlopen op Tottenham Hotspur.

Leicester wint ook nipt van Koeman en loopt weer verder uit

Southampton, met Virgil van Dijk en Jordy Clasie in de basis, kreeg na een half uur de eerste grote kans van de wedstrijd. Sadio Mané omspeelde doelman Kasper Schmeichel, maar zijn inzet werd geblokt door de arm van Danny Simpson. Scheidsrechter Michael Oliver zag er echter geen strafschop in. José Fonte en Clasie namen het doel van de thuisploeg daarna met afstandsschoten onder vuur, maar de openingstreffer viel niet veel later aan de andere kant. Na een uitstekende voorzet van Christian Fuchs liet de mee opgekomen Morgan Clasie kansloos in de lucht (foto).

Een kwartier na rust was Leicester dichtbij een tweede doelpunt. Fonte schoot de bal in een ultieme defensieve actie bijna over zijn eigen doelman heen, maar Fraser Forster redde knap. Simpson kreeg namens de thuisploeg ook een gigantische kans om de score te verdubbelen, maar hij verzuimde een knappe actie van Jamie Vardy van dichtbij af te ronden. Southampton werd vervolgens een zuivere penalty door de neus geboord na een opzichtelijke handsbal van Robert Huth. Koeman probeerde met het inbrengen van Dusan Tadic en Charlie Austin nog iets te forceren, maar tot veel grote kansen kwamen The Saints niet meer.

Waar Tottenham Hotspur zaterdag gelijkspeelde tegen Liverpool, blijft Leicester dus ongenaakbaar. De ploeg van Claudio Ranieri won zijn laatste vier duels met 1-0 en staat nu zeven punten los aan kop in de Premier League. Met nog zes wedstrijden te gaan mag de club, vorig jaar nog hekkensluiter in deze fase van het seizoen, dus nog twee keer verliezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.