Arsenal is veel te goed voor Watford en blijft in titelrace

Arsenal heeft zaterdag een even overtuigende als gemakkelijke overwinning geboekt tegen Watford (4-0). De ploeg van manager Arsène Wenger had geen kind aan de middenmoter en houdt zodoende de druk op koploper Leicester City en nummer twee Tottenham Hotspur.

The Gunners  hadden nog een rekening te vereffenen met Watford aangezien die ploeg ten koste van Arsenal de halve finale van de strijd om de FA Cup had bereikt. In het Emirates Stadium bleek al gauw dat Watford dit keer niet in staat was tot een stunt. Al na vier minuten viel een voorzet van Alex Iwobi precies over Nathan Aké heen, waardoor Alexis Sánchez na zijn kopbal in tweede instantie doelman Heurelho Gomes passeerde.

Vervolgens nam Arsenal geen gas terug. Gomes had nog een antwoord paraat op een schot van Iwobi, waarna ook Danny Welbeck en Sánchez aan de 2-0 roken. Die treffer kwam er uiteindelijk in de 37ste minuut. Iwobi was het eindstation na een vlot lopende aanval over meerdere schijven. Sánchez bood hem door goed terug te leggen een niet te missen kans.

Als het duel bij rust nog niet gespeeld was, was dat na drie minuten in de tweede helft wel het geval. De pas net ingevallen Nordin Amrabat zag Héctor Bellerín met een via Ben Watson van richting veranderd schot voor de 3-0 tekenen. Beide ploegen kregen in het restant van het tweede bedrijf immers nog wel kansen, maar er werd nog maar één keer gescoord. Invaller Theo Walcott bepaalde, na onder meer fraai werk van Mesut Özil, met een intikker de eindstand.

Zodoende is Arsenal nog altijd derde en blijft het gat met achtervolger Manchester City – dat eveneens won – vier punten. De achterstand van Arsenal op nummer twee Tottenham Hotspur is nu drie punten. Leicester City heeft nog steeds een grote voorsprong: acht punten. Zowel de lijstaanvoerder als Spurs komt later deze speelronde nog in actie, waardoor Arsenal na zondag ten opzichte van de twee concurrenten weer een duel minder heeft.