Arsenal kan bij eindsprint weer beschikken over Cech

Reacties

Petr Cech staat op het punt zijn rentree te maken onder de Arsenal-lat. Manager Arsène Wenger heeft bevestigd dat de 33-jarige doelman weer bijna klaar is voor speelminuten.

Arsenal kan bij eindsprint weer beschikken over Cech

'Cech traint weer normaal, maar het is nog te vroeg om te zeggen of hij zaterdag tegen Watford kan spelen', aldus Wenger tijdens zijn persconferentie. De afgelopen zomer van Chelsea overgekomen keeper is bezig aan een sterk seizoen, maar liep begin maart een kuitblessure op in het thuisduel met Swansea City (1-2).

Arsenal  doet nog mee in de titelrace, maar moet hopen op een flinke terugval van koploper Leicester City en puntenverlies van nummer twee Tottenham Hotspur. Leicester heeft een voorsprong van elf punten op The Gunners, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. 'Ik weet niet welke clubs nog meedoen in de titelrace. Daar let ik niet op. Ik focus me op onze prestaties en trek na het seizoen pas conclusies.'

Neemt niet weg dat de Premier League voor Arsenal nog de enige kans om een prijs toe te voegen aan de Community Shield die eerder dit seizoen werd gewonnen. In de knock-outfase van de Champions League was Barcelona te sterk voor de Londenaren en in het toernooi om de League Cup werd verloren van Championship-club Sheffield Wednesday. Het was Watford, de tegenstander van zaterdag, dat Wenger en co uit het FA Cup-toernooi knikkerde door in het Emirates Stadium met 2-1 te winnen. 'Quique Sánchez Flores doet het geweldig met zijn team, ze overtreffen alle verwachtingen.'

Eerder werd al bekend dat Jack Wilshere op de weg terug is na aanhoudend blessureleed. Tomás Rosicky traint weer na een spierblessure en Santi Cazorla maakt weer meters op het trainersveld na problemen met zijn achillespees en knie. De terugkeer van de Spanjaard laat echter nog wel enkele weken op zich wachten, zei Wenger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.