'Le Fondre is een echte killer, vergelijkbaar met Huntelaar'

Lees meer over het avontuur van Anastasiou bij Reading in Voetbal International 5. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag in de winkel. Klik hier voor de inhoud van het nieuwe nummer.

'Le Fondre is een echte killer, vergelijkbaar met Huntelaar'

In de Premier League is Reading bezig aan een fraaie serie. De in Berkshire gevestigde club bekleedde dit seizoen enige tijd de laatste plaats. Maar mede dankzij een trefzekere spits is de weg omhoog ingezet. Adam Le Fondre maakte tijdens zijn laatste vijf officiële optredens voor Reading liefst zeven treffers. Hoogtepunt vormden de twee goals in de slotminuten van het competitieduel met Chelsea (2-2), na een 2-0 achterstand, van woensdag.

'Adam is een echte killer, leeft van zijn doelpunten', vertelt Yannis Anastasiou aan Voetbal International. De Griekse oud-spits van onder meer Ajax, Roda JC en Sparta is begin deze maand als assistent-trainer toegevoegd aan de staf van The Royals, de kampioen van The Championship van vorig seizoen. 'Je kunt hem wel vergelijken met Klaas-Jan Huntelaar. Adam is niet echt een loper of iemand die heel veel meeverdedigt, maar in de zestien is hij levensgevaarlijk.'

Tegen Chelsea maakte hij in 87ste en de vierde minuut van de blessuretijd zijn elfde en twaalfde officiële treffer van dit seizoen. In de Premier League scoorde hij tien keer, een aantal dat door slechts vijf spelers wordt overtroffen. Wat Le Fondre's inbreng extra knap maakt, is dat hij doorgaans als invaller fungeert voor het team van trainer Brian McDermott. De Rus Pavel Pogrebnyak is eerste keus in de spits.

VeelzijdigAls veldtrainer bij Reading heeft Anastasiou een veelzijdig takenpakket. 'Van het tactisch trainen met de spelersgroep tot het individueel begeleiden en het maken van videoanalyses. Dus ik ben niet alleen met de spitsen bezig. Al spreekt het voor zich dat ik met Le Fondre en ook Pogrebnyak veel praat over het vak aanvallen.'

Tijdens de laatste vijf competitiewedstrijden leed Reading alleen een nederlaag bij Tottenham Hotspur (1-3). Fraaie zeges boekte het team op West Bromwich Albion (3-2) en Newcastle United (1-2). Dankzij het punt tegen Chelsea staat het voor het eerst in lange tijd boven de degradatiestreep.

Anastasiou: 'Zonder geloof in handhaving was ik niet naar Reading gekomen. Met alle respect voor de ploegen met wie we om handhaving strijden, maar die zijn niet allemaal beter… Details hebben de eerste maanden het verschil gemaakt. Ergens was het naïviteit van onze kant. Maar de laatste weken voetbalt het team steeds compacter en is het vertrouwen gegroeid.' (Vincent Okker)



Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen