Eenvoudige winst onnauwkeurig Tottenham bij Reading

Tottenham Hotspur heeft op bezoek bij Reading de eerste overwinning onder de nieuwe manager André Villas-Boas geboekt. Door doelpunten van Jermain Defoe (2) en Gareth Bale werd het 3-1, maar de score had veel hoger uit kunnen vallen.

Na een kwartier bracht Defoe Spurs aan de leiding met een geplaatst schot in de verre hoek, nadat Gylfi Sigurdsson de rappe Aaron Lennon met een steekpass had vrijgespeeld in het vijandelijke strafschopgebied. In het kwartier daarvoor hadden Sigurdsson, Jan Vertonghen en Gareth Bale de openingstreffer al op hun schoen gehad.

Ook na de 1-0 ging Tottenham door met het verkwisten van mogelijkheden. Zo zag Sigurdsson een inzet van dichtbij van de lijn worden gehaald en lieten Bale en Defoe in de tweede helft na hun vrije schietkans te verzilveren. In de laatste twintig minuten leverde het eenrichtingsverkeer in het Madejski Stadium dan toch nog wat doelpunten op. Bale (op de foto geflankeerd door aankoop Moussa Dembélé) raakte een voorzet van Kyle Walker in de 71ste minuut maar half, maar scoorde toch met zijn zwakkere rechterbeen.

Drie minuten later kon Jermain Defoe ongehinderd het halve veld oversteken en zijn tweede treffer van de avond maken. In blessuretijd bood Reading-invaller Hal Robson-Kanu het thuispubliek nog wat te juichen.

Door de 3-1 overwinning stijgt Tottenham - waar de voor twaalf miljoen euro aangetrokken doelman Hugo Lloris op de bank bleef - met vijf punten naar de tiende plaats. Reading staat negentiende met één punt uit drie duels. Foto: VI Images