Lazio op kop, Vieri scoort vier maal

Lazio Roma nam de koppositie over van AC Milan. De in financiële problemen verkerende ploeg won zelf dankzij een zeer late treffer van Piacenza, terwijl Milan punten verspeelde bij Empoli. Christian Vieri scoorde liefst vier maal tegen Brescia.

AC Milan verspeelde de koppositie in de Serie A door bij Empoli niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel. De rossoneri waren de betere ploeg, maar hadden vooral in de eerste helft moeite met de thuisploeg. Empoli kwam zelfs op voorsprong door een kopbal van Tommaso Rocchi in de 42e minuut. Andrei Sjevtsjenko zette zijn ploeg na rust al snel naast de thuisploeg, maar Milan slaagde er niet in het overwicht en de grote hoeveelheid kansen te benutten. Clarence Seedorf begon op de bank, maar kwam na negentien minuten in het veld voor de geblesseerde Gennaro Gattuso. Naast hem zat Fernando Redondo die terugkeerde van langdurig blessureleed. Aan spelen kwam de Argentijn echter niet toe.

Lazio Roma profiteerde van het Milanese puntverlies. De ploeg van coach Roberto Mancini won in dikke mist met 3-2 bij Piacenza door een doelpunt van Bernardo Corradi in blessuretijd. De zege kwam allesbehalve eenvoudig tot stand, want na 27 minuten keek Lazio al tegen een achterstand van 2-0 aan door treffers van Enzo Maresca en Nicola Caccia. In de slotfase van de eerste helft kwam de Romeinse ploeg al langszij via twee Argentijnse goals: Diego Simeone en Claudio López. Na rust zocht Lazio lange tijd naar de gelijkmaker. Pas in de extra tijd kwam de beloning via Corradi, die van dichtbij binnenkopte. Het was de zesde zege op rij voor de biancocelesti

Internazionale had weinig problemen met Brescia. Het was de wedstrijd van Christian Vieri. De spits die afgelopen woensdag in de Champions League niet tot scoren kwam (sterker nog, in dat toernooi heeft hij nog geen doelpunt gemaakt) verzorgde de gehele Milanese productie. De goals (via een schot, twee kopballen en een intikker in buitenspelpositie) waren welkom, want Vieri had al een maand niet meer gescoord. In de Serie A heeft Bobo dit seizoen al twaalf treffers op zijn naam staan.

Parma overtuigde voor de tweede week op rij met een ruime zege. Ditmaal kreeg Torino met 4-0 klop. Matteo Brighi, Adrian Mutu en Adriano (twee maal) maakten de doelpunten.

Bologna won de streekderby tegen Modena met overtuigende cijfers: 3-0. Tomas Locatelli, Julio Cruz en Christian Amoroso scoorden.