Lazio neemt met tien man drie punten mee uit Verona

Ricardo Kishna en invaller Wesley Hoedt hebben met Lazio gewonnen op bezoek bij Hellas Verona. Torino won dankzij een schitterende goal van Marco Benassi.

Hellas Verona - Lazio 1-2
De thuisclub kreeg afgelopen week slecht nieuws te verwerken, want spitsen Giampaolo Pazzini en Luca Toni zijn door blessures voorlopig niet inzetbaar. Maar na ruim een half uur kwam de thuisclub op voorsprong via Filip Helander, die van dichtbij binnenkopte nadat Juan Ignacio Gómez uit een vrije trap de paal nog had geraakt.

Filip Djordjevic miste na rust een enorme kans op de gelijknamer namens Lazio, waar Kishna in de basis begon. In de 63ste miuut werd het echter alsnog 1-1. Lucas Biglia benutte een strafschop, die werd toegekend na een lompe overtreding van Jacopo Sala op invaller Baldé Keita. De bezoekers eindigden de wedstrijd met tien man, aangezien Maurício negen minuten voor tijd zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg.

Hoedt werd daarop binnen de lijnen gebracht en met een man minder slaagde Lazio er zelfs nog in te winnen. Marco Parolo (foto) schoot een vrije trap binnen, waardoor de drie punten mee naar Rome gingen. Lazio heeft nu twaalf punten uit zes duels, waarmee het vijfde staat in de Serie A.

Torino - Palermo 2-1
Torino klom op naar de tweede plaats in de Serie A dankzij een overwinning op Palermo. Marco Benassi zorgde drie minuten na rust voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Met een schitterende volley zette hij de thuisclub op een 2-0 voorsprong. Palermo kwam nog terug in de wedstrijd, maar tegen negen man - Torino-spelers Cristian Molinaro en Joel Chukwuma Obi kregen een rode kaart - slaagden de bezoekers er niet in de stand gelijk te trekken.