AC Milan terug bij af door nederlaag tegen Genoa

AC Milan heeft met tien man een pijnlijke nederlaag geleden bij Genoa en dreigt nu al de kopgroep in de Serie A uit het oog te verliezen: 1-0.

Na een moeizame competitiestart leek Milan bezig aan een opmars door benauwde 3-2 zeges op Palermo en Udinese. Toen de Rossoneri tegen Genoa te maken kregen met snelle tegenslag, bleek het fundament waarop de nieuwe trainer Sinisa Mihajlovic zijn ploeg gebouwd had nog erg broos. Nadat een vrije trap van Blerim Dzemaili in de tiende minuut via de muur in het doel was beland, speelde Milan een matige eerste helft.

Het hielp niet mee voor de bezoekers dat Alessio Romagnoli vlak voor rust met twee keer geel kon inrukken toen hij geklungel van Christian Zapata probeerde te herstellen. Nigel de Jong was het slachtoffer van deze actie, want de in de basis begonnen verdedigende middenvelder moest plaatsmaken voor Rodrigo Ely, die de plaats van Romagnoli in het centrum van de defensie overnam.

Met tien man leefde Milan na de hervatting op, maar de mentale veerkracht werd niet beloond met een treffer. Door het verlies is de Italiaanse traditieclub ook deze jaargang vooralsnog niets meer dan een middenmoter in de Serie A met negen punten uit de eerste zes wedstrijden. Koploper Internazionale kan om 20.45 uur met een zege op Fiorentina al een gat van negen punten slaan naar de dolende stadgenoot.