Inter blijft winnen, Juve blameert zich tegen Frosinone

Voor het eerst sinds het seizoen 1966/67 is Internazionale met vijf opeenvolgende overwinningen aan de competitie begonnen. Dit keer moest Hellas Verona eraan geloven. Juventus gaf thuis de overwinning weg tegen Frosinone.

Internazionale - Hellas Verona 1-0
Na nipte overwinningen op Atalanta Bergamo (1-0), Carpi (1-2), aartsrivaal AC Milan (1-0) en Chievo (0-1) kreeg Internazionale woensdagavond bezoek van Hellas Verona en opnieuw ging het niet makkelijk.

Het waren de twee van Galatasaray afkomstige Brazilianen die uiteindelijk verantwoordelijk waren voor de vijfde zege op rij. Een hoekschop van Alex Telles werd elf minuten na rust namelijk kiezelhard ingekopt door Felipe Melo. Daar bleef het bij in Stadio Giuseppe Meazza.

Juventus - Frosinone 1-1
Afgelopen zondag boekte Juventus op bezoek bij Genoa pas zijn eerste overwinning van het seizoen (0-2) en drie dagen later dacht de regerend kampioen opnieuw drie punten bij te schrijven, maar in de extra speeltijd ging het mis tegen Frosinone.

De Serie A-debutant verloor zijn eerste wedstrijden, maar hield tegen Juve lang stand. Pas in de vijftigste minuut moesten de bezoekers een doelpunt incasseren van Simone Zaza. Daar leek het bij te blijven, maar kort voor het laatste fluitsignaal trok Leonardo Blanchard de stand gelijk.

Sampdoria - AS Roma 2-1
Door een eigen doelpunt van Konstantinos Manolas is AS Roma voor het eerst dit seizoen onderuitgegaan in de Serie A. Vijf minuten voor tijd wilde de verdediger de bal wegwerken, maar de Griek raakte de bal volledig verkeerd en schoot hem in eigen doel. Éder had in de vijftigste minuut de score al geopend namens Sampdoria, maar Mohamed Salah leek voor een gelijkspel te zorgen. Dankzij de treffer van Manolas bleven de punten in Genua.

Lazio - Genoa 2-0
Lazio herstelde zich uitstekend van de 5-0 nederlaag bij Napoli van zondag. Wesley Hoedt was gepasseerd door trainer Stefano Pioli en bleef net als Edson Braafheid de hele wedstrijd op de bank. Ricardo Kishna speelde het hele duel bij de Romeinen en kon tien minuten voor rust juichen toen Filip Djordjevic de ploeg op voorsprong zette. Felipe Anderson besliste de wedstrijd met de 2-0 in de 62ste minuut. Genoa eindigde de wedstrijd overigens met negen man na rode kaarten van Issa Cissokho en voormalig Lazio-aanvaller Goran Pandev.

Internazionale is na vijf wedstrijden koploper met vijftien punten, drie meer dan nummer twee Fiorentina. AC Milan en Lazio hebben negen punten, AS Roma heeft er acht en Juventus blijft steken op vijf punten.