Lazio hoopt op nog een laatste Klose-salto

Reacties

Na vijf jaar komt er zondag met de thuiswedstrijd tegen Fiorentina een einde aan de Romeinse periode van Miroslav Klose (37). De spits zwaait komend weekend na vijf jaar, 139 Serie A-wedstrijden en - tot nu - 54 competitietreffers af als aanvalsleider van Lazio.

Lazio hoopt op nog een laatste Klose-salto

Het was in de zomer van 2011 dat Klose plots een vrij man was. De Duitser met Poolse roots kwam er met Bayern München niet uit bij de onderhandelingen over een nieuw contract en besloot op 33-jarige leeftijd voor het eerst in zijn loopbaan een club te zoeken buiten de Duitse landsgrenzen. Het avontuur trok en vond Miro in Rome, bij de blauw-witte club van de Italiaanse hoofdstad.

De bij 1. FC Kaiserslautern in het profvoetbal gedebuteerde spits aardde er met de succesvolle jaren bij Werder Bremen en Bayern in de benen al vlug. Wat heet: in de eerste tien competitiewedstrijden scoorde hij zes keer en was hij twee keer de aangever. Een spierscheuring zorgde er echter voor dat hij in de laatste tien speelronden slechts 25 minuten in actie kwam en hij uiteindelijk op dertien doelpunten bleef steken, maar de basis was gelegd voor een langdurige liefdesverhouding met Lazio.

Cijfers Miroslav Klose bij Lazio
Seizoen Competitiewedstrijden Goals
2011/12 29 13
2012/13 29 15
2013/14 25 7
2014/15 34 13
2015/16 23 6

Hij zou er in totaal vijf jaar blijven, kwam er tot vandaag tot 138 wedstrijden in de Serie A waarin hij 54 keer scoorde en verbrak in dienst van de club op zijn 'oude dag' zelfs nog een bijzonder record. Tijdens het wereldkampioenschap in 2014 pikte hij in de halve finale tegen gastland Brazilië namelijk zijn zestiende doelpunt op een WK-eindronde mee. Daarmee kroonde hij zich tot WK-topscorer aller tijden. Zijn laatste interland speelde hij in de finale van dat toernooi tegen Argentinië (1-0 zege na verlenging). Zijn vervanger in dat duel? De uiteindelijke matchwinner Mario Götze.

Miroslav Klose tijdens het WK 2010 in karakteristieke pose: al hangend in de lucht na weer een Klose-salto.
Miroslav Klose tijdens het WK 2010 in karakteristieke pose: al hangend in de lucht na weer een Klose-salto.

Na vijf jaar hebben Klose en Lazio besloten er een punt achter te zetten en het aflopende contract niet te verlengen. Geruchten over een terugkeer naar Kaiserslautern of een overstap naar een club in de Verenigde Staten gaan alweer rond, maar over zijn toekomst houdt de man die als eerste speler ooit in vier WK-eindronden in de halve finale speelde (2002, 2006, 2010 en 2014) zijn lippen nog stijf op elkaar.

Het laatste duel in Romeinse dienst zal hem geen prijs of heldenstatus meer opleveren. Lazio bezet de roemloze achtste plaats en vecht nergens meer om. Maar wat zou het mooi zijn als de 137-voudig international nog één keer kan schitteren, nog één keer zijn neusje voor de goal op kan halen en voetballiefhebbers nog één keer laat genieten van de befaamde Klose-salto die hij in Italië door stijve gewrichten en stramme spieren amper nog uitvoerde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.