Lazio en Udinese morsen, Milan tankt vertrouwen

De door Napoli afgeloste koplopers Lazio en Udinese gaven niet thuis. AC Milan liet zich na een omstreden strafschop van zijn goede kant zien.

Bologna-Lazio Roma 3-1Voor trainer Daniele Arrigoni kwam de verrassende overwinning van zijn Bologna op Lazio waarschijnlijk precies op tijd. De coach ligt door de teleurstellende resultaten flink onder vuur. Met de 3-1 overwinning heeft hij weer wat lucht. In een furieus eerste half uur had Bologna de basis gelegd voor het opmerkelijke resultaat. Sergio Volpi en Marco Di Vaio (2x) hadden Lazio op een onoverbrugbare achterstand gezet.

Lecce-Udinese 2-2Ondanks het teleurstellende resultaat stapte Udinese als morele winnaar van het veld. Met succes was in de tweede helft een 2-0 achterstand ongedaan gemaakt. Defensieve fouten hadden Lecce in het zadel geholpen. Door de remise verzuimde Udinese wél de leidende positie in de Serie A voor zichzelf op te eisen.

Catania-Palermo 2-0Palermo profiteerde niet van de struikeling van Lazio en Udinese. Catania was te sterk in de Siciliaanse derby en mag zich voorlopig zelfs (gedeeld) koploper in de Serie A noemen. De late doelpunten van Jorge Martinez en Giuseppe Mascara boden uitkomst voor de thuisploeg, die dit seizoen op eigen veld nog geen punt heeft laten liggen. Palermo speelde de hele tweede helft met tien man na de tweede gele kaart voor Moris Carrozzieri.

Chievo-Atalanta Bergamo 1-1Atalanta Bergamo, dat op vreemde bodem moeilijk tot scoren komt, verzuimde zich aan kop te nestelen. Opnieuw bleek het bezoek aan Chievo geen volle winst op te leveren. De ploeg van coach Luigi Del Neri kwam niet verder dan de gelijkmaker van Ferreira Pinto.

AC Milan-Sampdoria 3-0De woede van Sampdoria was gericht op scheidsrechter Damato, die met een beslissing tien minuten na rust de wedstrijd in San Siro in het voordeel van AC Milan liet kantelen. Stefano Lucchini kreeg voor zijn onbewuste handsbal niet alleen zijn tweede gele kaart van de middag maar ook een strafschop als straf. AC Milan greep de buitenkans met beide handen aan om met een goed gevoel naar SC Heerenveen te gaan voor het vervolg in het UEFA Cup-toernooi. Filippo Inzaghi en Ronaldinho, die ook de penalty had verzilverd, tilden de score naar een 3-0 overwinning.