Lazio blijft steken op achtste plaats na tiende nederlaag

Sassuolo heeft de aanval van Lazio op de zevende plaats succesvol afgeslagen. De ploeg van trainer Eusebio Di Francesco won in Rome: 0-2.

Vorig seizoen legde Lazio nog beslag op de derde plaats in de Serie A. Met slechts één punt achterstand op aartsrivaal AS Roma plaatsten de Biancocelesti zich bijna als nummer twee rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League. De huidige jaargang presteert Lazio echter aanmerkelijk minder.

Bij een overwinning op Sassuolo kon Lazio stijgen naar de zevende plaats, aangezien de opponent van maandagavond voorafgaand aan de 27ste speelronde slechts één punt meer had. Maar de Romeinen gingen op eigen veld onderuit. Vier minuten voor rust opende Domenico Berardi uit een door Maurício veroorzaakte strafschop de score namens de bezoekers, die in de tweede helft via Grégoire Defrel uitliepen naar 0-2.

Door de tiende competitienederlaag dit seizoen blijft Lazio, waar Edson Braafheid, Wesley Hoedt en Ricardo Kishna op de bank bleven en Stefan de Vrij vanwege een blessure ontbrak, met 37 punten uit 27 duels steken op de achtste plaats. Sassuolo heeft vier punten voorsprong en staat daarmee zevende.