Las Palmas volgt voorbeeld Villarreal en doet Real Madrid pijn

Real Madrid heeft zich in het competitieduel met Las Palmas niet kunnen oprichten na de midweekse misère. Na het 1-1 gelijkspel tegen Villarreal van afgelopen woensdag was een punt ook het resultaat op Gran Canaria: 2-2.

Marco Asensio opende na ruim een halfuur de score. Bij een door Las Palmas-doelman Javi Varas gekeerd schot van linksback Nacho was hij alert en knikte de bal vogelvrij in een leeg doel: 1-0. Die treffer werd nog voor rust teniet gedaan door Tana, die een voorzet vanaf de linkerkant goed controleerde en de bal binnenschoof in de linkerhoek.

Real Madrid kwam via Karim Benzema echter opnieuw op voorsprong. De spits stond in de 67ste minuut - drie minuten nadat hij Asensio had afgelost - op de juiste plaats toen Varas een poging van Cristiano Ronaldo uit zijn doel hield. Benzema trof doel met een volley en leek de bezoekers zo naar een overwinning te schieten, maar zag Las Palmas vijf minuten voor tijd nog langszij komen. Sergio Araujo was de gelukkigste bij een scrimmage voor het doel van Francisco Casilla en gleed de 2-2 binnen.

Zonder Cristiano Ronaldo - hij nam na 72 minuten met het nodige misbaar plaats op de bank toen hij door trainer Zinedine Zidane naar de kant werd gehaald - slaagde Real Madrid er niet meer in een derde keer te scoren. Ondanks het tweede gelijkspel dit seizoen herovert De Koninklijke de koppositie in La Liga. De Madrilenen zijn nog altijd ongeslagen en hebben veertien punten na zes speelronden. Barcelona, dat eerder op de dag won van Sporting Gijón, volgt op een punt.