Larsson wil er snel staan: 'De fans verwachten wat van me'

Reacties

Na het winnen van het EK Onder-21 focust Sam Larsson zich weer volledig op SC Heerenveen. De Zweedse buitenspeler kwam dinsdag voor het eerst sinds zijn Europese avontuur in actie voor de Friezen.

Larsson wil er snel staan: 'De fans verwachten wat van me'

Larsson begon slechts drie weken voor de seizoensopener tegen De Graafschap (7 augustus) weer met trainen. Geen probleem voor de 22-jarige aanvaller: 'In Zweden houden ze van een lange voorbereiding. Ik denk dat dit voor mij het perfecte schema is. Drie weken trainen en er dan staan. Ik heb het met de trainer besproken en hij vond het ook prima', zegt hij op de clubsite.

De ploeg van trainer Dwight Lodeweges kwam in Wijnjewoude niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Almere City. Larsson speelde een helft mee, maar wist niet te imponeren. 'Ik moet het ritme weer oppakken, dat is niet erg. Daar zijn oefenwedstrijden voor. De fans verwachten het nodige van me en tegenstanders zullen me harder aanpakken, maar dat motiveert me alleen maar meer om goed te presteren', aldus de uitblinker van het voorbije seizoen.

De linksbuiten blikt ook terug op het recente succes met zijn land. De Zweedse jeugdinternationals kroonden zich ten koste van Portugal tot Europees kampioen. 'Deze prestatie is geweldig. We weten nu dat we ook grote landen als Spanje kunnen verslaan. De titel heeft veel losgemaakt. Toen we in Stockholm aankwamen, werden we opgewacht door 40.000 mensen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.