Langere absentie Modric nieuwe klap voor Real Madrid

Reacties

Real Madrid heeft op het blessurefront een nieuwe klap te verwerken gekregen. Na het langdurige wegvallen van Sergio Ramos, James Rodríguez en - in mindere mate - Sami Khedira, moet trainer Carlo Ancelotti nu ook nog een maand langer wachten op de rentree van Luka Modric.

Langere absentie Modric nieuwe klap voor Real Madrid

Modric keerde in november met een zware hamstringblessure terug van zijn interlandverplichtingen met Kroatië. Destijds rekende De Koninklijke er nog op dat de 29-jarige middenvelder medio februari weer fit zou zijn, maar verschillende Spaanse media melden nu dat hij zich richt op de return van de Champions League-achtste finale tegen Schalke 04 op 10 maart.

Het is een nieuwe tegenvaller voor Ancelotti, want afgelopen week werd de spoeling op het middenveld wel erg dun. Eerst werd bekend dat James Rodríguez nog tot begin april aan de kant staat met een gebroken middenvoetsbeentje, vervolgens bleek dat ook diens vervanger Khedira tot eind februari niet in actie komt met een spierblessure.

Ancelotti heeft met Toni Kroos, Isco, Asier Illarramendi en het onlangs aangetrokken talent Lucas Silva zodoende nog slechts vier middenvelders over. Bovendien moet de Italiaanse oefenmeester achterin Sergio Ramos (spierscheuring) nog tot eind maart missen en is Pepe naar verwachting pas volgende week hersteld van een ribblessure.

Zodoende komen er steeds meer twijfels achter de titelaspiraties van Real te staan. Afgelopen zaterdag was stadgenoot Atlético Madrid met liefst 4-0 te sterk, waardoor Barcelona op de ranglijst tot op een punt naderde. Ancelotti hoopt daarom dat Modric op 22 maart in El Clásico weer volledig inzetbaar is. Het bezoek aan Schalke 04 van volgende week in de Champions League komt sowieso nog te vroeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.