Real Madrid zonder Ronaldo ook te sterk voor Sevilla

Real Madrid heeft ook de tweede en laatste wedstrijd waarin het de geschorste Cristiano Ronaldo moest missen gewonnen. Bij afwezigheid van de Portugees was het opnieuw James Rodríguez die het voortouw nam. Ditmaal was het genoeg voor een nipte zege (2-1) op Sevilla.

Rodríguez verzorgde zondag met een kopbal al de gelijkmaker tegen Real Sociedad, dat ondanks een vroege openingsgoal met 4-1 onderuit ging in Estadio Santiago Bernabéu. Ditmaal betekende een rake kopstoot van de Colombiaan uit een prachtige voorzet van Marcelo dat Real direct de leiding nam tegen de Andalusische bezoekers.

De Koninklijke mocht van geluk spreken dat de achtste competitietreffer van de 23-jarige nummer 10 een voorsprong betekende, want al in de eerste minuut dook Vitolo alleen op voor Iker Casillas. De captain van Real voorkwam dat Real opnieuw snel op achterstand kwam. Kort na de 1-0 ontsnapte de Spaanse koploper opnieuw, toen Vicente Iborra van dichtbij de paal raakte.

James Rodríguez opende al duikend de score tegen Sevilla.

Ondanks de goede bedoelingen van Sevilla zat Real al bij rust op rozen. Rodríguez moest zich na 27 minuten weliswaar laten wisselen met een voetblessure, maar zijn vervanger Jesé verdubbelde tien minuten voor rust de marge uit een voorzet van Isco. Sevilla vond in de tachtigste minuut nog wel aansluiting dankzij Iago Aspas, maar Real hield in de slotfase stand tegen de nummer vier van Spanje.

Trainer Carlo Ancelotti lijkt de boel na de moeizame herstart in 2015 daarmee weer op de rails te hebben. Real won de laatste vijf competitieduels stuk voor stuk en staat na 21 speelronden vier punten voor op aartsrivaal Barcelona. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen stadgenoot Atlético Madrid. Ronaldo is dan weer van de partij. Mogelijk ontbreekt Sergio Ramos wel. Hij viel na negen minuten uit met een blessure.